ODGOVARA SVAKOM LICU

Jednostavna frizura koja će vas pomladiti u trenu

28.01.2013 u 08:00

Bionic
Reading

Michelle Obama zasjenila je američkog predsjednika i svog supruga Baracka na balu u crvenoj haljini, a svi se slažu da su za mlađahni izgled zaslužne nove šiške

Čak je i sam Barack Obama priznao da Prvoj dami šiške izvrsno stoje, a ona se ovim potezom pridružila mnogim slavnim zvijezdama koje su prihvatile novi trend - Beyonce, Kate Middleton, Kate Moss ili, pak, Cheryl Cole.

'Šiške su izvrsne ako na brzinu želite promijeniti frizuru, a njima ćete stvoriti potpuno novi izgled', rekao je za Daily MailMichael Lendon, kreativni direktor frizerskog Aveda instituta. Dodaje da pomlađuju jer skrivaju bore na čelu te djelujete njegovano.

Da biste imali šiške koje će vam dobro stajati, trebate paziti koji vam tip odgovara s obzirom na oblik lica i kvalitetu kose.

I Beyonce se odlučila za šiške

Imate li okruglo lice, najbolje će vam stajati šiške koje ćete češljati na stranu. Volite li ravne šiške, sa svake strane ih odrežite mrvicu stepenasto. Izbjegavajte teške i guste šiške koje će još više naglasiti okrugle obraze.

Žene s duguljastim licem mogu nositi najviše varijanti i duljina šiški, a ako ih odrežete do duljine ušiju, lice će biti otvorenije.

Imate li visoko čelo, šiške režite tako da nehajno padaju preko obrva, a svakako izbjegavajte jako kratke šiške koje ne pokrivaju čelo jer će se lice činiti širim nego što jest.

Srcolika lica podnose gotovo bilo koji tip šiški, a jagodice možete naglasiti širokim rezom.

Žene sa širokom čeljusti trebaju izbjegavati oštre rezove pod kutem i skrenuti pozornost s tog dijela lica dugačkim šiškama rezanim u nekoliko slojeva.

Kovrčava kosa

Šiške mogu jako dobro funkcionirati i s kovrčavom kosom jer slatke kovrče mogu lijepo istaknuti lice. Imate li kovrčavu kosu, za početak probajte dulje šiške do razine jagodica, a češljajte ih na stranu.

Kod gušćih i grubljih kovrča trebate drugačiji pristup pa možete zamoliti frizera da vas ošiša slojevito u predjelu čela.

Šiške u skladu s godinama

Za starije žene šiške su puno bolje od botoksa, naglašava Lendon - sakrivaju bore, a u toploj smeđoj boji djelovat ćete mlađe. Jedino treba pripaziti da nisu prekratko odrezane jer tada imate više mogućnosti – staviti ih ravno, na stranu ili, primjerice, ukrotiti ukosnicama.

Hrabro odaberite boju

Tople boje s primjesama zlaćane, crvene ili boje kestena odgovaraju zlatnom, odnosno, žućkastom tonu kože, dok tamnija crna, pepeljasto plava i sivkasta savršeno pristaje uz blijedo lice. Ton kože možete odrediti tako da pogledate kožu na zapešću. Ako su vene plavkaste boje, imate blijedu put, a ako su zelenkaste, onda vam je put u zlatnoj kategoriji.