SASSA DE OSMA

Jedna od najbolje odjevenih europskih princeza otkriva svoje male modne tajne

28.11.2023 u 18:47

Bionic
Reading

Sassa de Osma, lijepa Peruanka koja je udajom za princa Christiana od Hannovera stekla plemićku titulu, za mnoge je zaljubljenice u modu vječna inspiracija

Alessandra, odnosno Sassa, kako joj je nadimak, po struci odvjetnica, oduvijek je bila fascinirana modom, a njezin je stil profinjen, no ujedno mladenački, jednostavan i vrlo prepoznatljiv.

Zaštitno lice Diorove kolekcije Cruise 2024., s velikim brojem pratitelja na društvenim mrežama, u intervjuu za španjolski InStyle otkrila je manje poznate stvari o sebi, svojem modnom stilu, ali i obiteljskom životu.

'Svidjelo mi se to što je kolekcija inspirirana Latinskom Amerikom i što francuska kuća može učiniti poznatim dio naše kulture', smatra graciozna princeza od Hannovera, majka dvoje djece i s još jednim na putu.

  • +5
Sassa de Osma Izvor: Profimedia / Autor: Zabulon Laurent/ABACA / Abaca Press / Profimedia

De Osma ima veliko iskustvo u modnom businessu i to zahvaljujući svom brendu torbi Moi & Sass, urođenom stilu, ali i karijeri modela.

'Taj posao je za mene bio dodatno iskustvo, iako nikad nisam osjećala kao da mi život ovisi o tome jer sam željela raditi i druge stvari. Na kraju me život odveo drugim putem: završila sam pravo i jedno vrijeme radila u odvjetničkom uredu u Limi... Dok nisam shvatila da to nije za mene', prisjeća se Sassa.

Dodaje da najviše pozornosti posvećuje zdravlju te emocionalnom i unutarnjem zadovoljstvu.

'Tome posvećujem najviše vremena. Ostatak? Pa jako volim njegovati kosu i kožu i držim se svoje svakodnevne rutine njege lica ujutro i navečer', kaže ona.

Što se tiče modnih izbora, za koje redovito dobiva komplimente, lijepa Peruanka ima svoje male tajne.

'Dobar kaput, ugodan i svestran, te džemper od kašmira moji su omiljeni zimski komadi. Držim se uvijek onog 'manje je više'. Ali dobar par naušnica može doista podignuti look. Ako ste u trapericama i morate malo zaokružiti stajling, dobra je ideja dodati neke efektne naušnice. Osim toga, jako volim nositi zabavne detalje. Volim kombinirati komade s potpisom s unikatnim stvarima koje, primjerice, pronađem na svojim putovanjima', rekla je Sassa te je za španjolski InStyle otkrila i da se kao dijete bavila sportskom gimnastikom.

'Kao dijete sam bila jako savitljiva. Bavila sam se dug niz godina sportskom gimnastikom. Čak sam predstavljala svoju školu na prvenstvu i osvojila medalje', rekla je.

Kad se radi o odgoju njezine djece, Sassa im želi prenijeti pozitivne vrijednosti.

'Svojoj djeci želim prenijeti vrijednosti s kojima sam i ja odrasla, a koje su, u osnovi, važnost obitelji, ali i ljubaznosti prema ljudima oko vas. Moje iskustvo mi govori da život doista ide bolje kad ste pozitivni, nasmiješeni i zahvalni na onome što imate. Uvjerena sam da ćete tako prizvati dobre stvari. To je nešto što bih im željela usaditi. Znam da je utopija uvijek se osjećati sretno, ali barem se morate truditi postići taj osjećaj blagostanja što je više moguće', zaključuje lijepa princeza.