SOČNA I HRSKAVA

Jedini recept za pečenu piletinu koji će vam ikad trebati

24.01.2014 u 10:30

Bionic
Reading

Ovaj recept je vrlo jednostavan, a rezultat božanstveno hrskava i ukusna piletina

Tražite li zimski recept za pripremu cijelog pileta, evo jedne preporuke Huffington Posta s nezahtjevnim postupkom i brzom pripremom. Većini namirnica imate kod kuće i nisu vam potrebne nikakve kulinarske vještine.

Sastojci:

1 cijelo pile
10 češanja češnjaka, neoguljenih
1-2 žlice maslinovog ulja
2 žlice maslaca
2 šalice punomasnog mlijeka
korica 2 limuna
1 štapić cimeta
pregršt svježe kadulje
košer sol i papar

Priprema:

Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva Celzijevih. Nakon što ste oprali i očistili pile ostavite ga da se malo posuši te nasolite i popaprite. U tavici zagrijte maslac i mlijeko te pecite pile sa svih strana dok ne dobije zlatnosmeđu boju. Za to je potrebno oko deset minuta.

Zatim ga posipajte koricom limuna, češnjakom, cimetom i kaduljom. Pokrijte i pecite sat i 15 minuta.