MODNI ULOVI

Jedini komad odjeće koji vam treba ove jeseni: Sakoi za svačiji džep u koje se isplati investirati

04.09.2018 u 06:41

Bionic
Reading

U trgovine je već naveliko počela pristizati jesenska kolekcija, a ono što modni stručnjaci nalažu da ove godine trebamo imati u svom ormaru kvalitetan je sako koji pristaje uz sve što vam padne na pamet i u trenu podiže odjevnu kombinaciju. Bacite li pogled na police popularnih high street trgovina, primijetit ćete da je ponuda sve raznovrsnija, a sve se vrti oko ovih sedam ključnih modela u koje se isplati investirati novac

Kako bismo vam skratili šopingiranje, pronašli smo najljepše aktualne modele koje se isplati imati u ormaru, a na vama je samo da pronađete sako po svom guštu. No prije nego se bacite na pregledavanje popularnih modela, bilo bi dobro da znate koji će to modeli dominirati modnom scenom narednih mjeseci.

  • +100
Sakoi za svačiji džep Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Sedam trendi modela u koje se isplati investirati novac

1. Karirani uzorak

Karirani uzorak neumorno vlada modnom scenom već nekoliko sezona, a osim kariranih kaputa, i ove će sezone biti popularni karirani sakoi koji ovisno o načinu kombiniranja mogu djelovati profinjeno, poslovno ili ležerno. Upravo zato predstavljaju komad u koji se isplati investirati, a s obzirom na to da su već neko vrijeme prisutni na samom vrhu modnih prioriteta, budite sigurni da neće tako lako izaći iz mode.

2. Sako od tvida

Jaknice i sakoe od tvida još je davnih 1920-ih proslavila slavna Coco Chanel, a otada ovi bezvremenski komadi predstavljaju omiljeni odabir žena diljem svijeta te su zaštitni znak svake Chanelove kolekcije. Ako tražite sako kojim ćete i najjednostavniji stajling učiniti damskim, onda je to definitivno sako od tvida.

3. Pepita uzorak

Slično kao i sako od tvida, sako pepita uzorka spada u kategoriju ženstvenih odjevnih komada koji izgledaju nevjerojatno profinjeno i chic, a nakon nekoliko sezona pauziranja ove sezone pepita je ponovno jedan od omiljenih uzoraka koje želimo vidjeti u svom ormaru.

4. Sako od samta

Samt se vratio na velika vrata! Ovaj mekani materijal idealan za jesenske i zimske mjesece nosi dašak prošlih vremena i zato se odlično slaže s retro modnim dodacima. No ne dajte se zavarati, jer ovaj trendi komad treba znati iznijeti. Ako mislite da samteni sako nije za vas, radije ga preskočite.

5. Cvjetni uzorak

Dokaz da cvjetni print nije rezerviran samo za proljeće prepune su trgovine odjeće ukrašene cvijećem. Sakoi nikad nisu izgledali bolje zahvaljujući ovom razigranom uzorku, stoga - ako se želite istaknuti u masi i podignuti svoj jesenski stajling - počastite se efektnim sakoom s cvjetnim uzorkom koji će vam razvedriti i najtmurnije dane.

6. Dvostruko kopčanje

Slavne trendseterice obožavaju sakoe s dvostrukim kopčanjem koji su idealni za poslovne prilike i večernje izlaske jer podjednako dobro izgledaju uz hlače od odijela te, primjerice, najobičnije traperice i visoke pete. Ako ste jedna od onih žena koje religiozno čekaju petak i afterwork druženje s prijateljicama, koje zna potrajati do kasnih večernjih sati, nabacite sako s dvostrukim kopčanjem, crne traperice i visoke pete i - dobili ste stajling savršen za ured i večernji izlazak.

7. Prugasti uzorak

Prugice su možda bile omiljeni ljetni uzorak, ali na njih nećemo zaboraviti ni narednih mjeseci. Istina je da će karirani uzorak prevladavati, ali prugicama će i dalje biti teško odoljeti. Sako na prugice možete nositi uz bilo što, no nemojte pretjerivati s miješanjem raznoraznih uzoraka.