MILANO FASHION WEEK

Je li ovo genijalna ili apsurdna moda?

21.02.2014 u 15:57

  • +47

Milano FW: Moschino, Fendi, Just Cavalli, Prada

Izvor: Reuters / Autor: Reuters

Bionic
Reading

Drugi dan Milano Fashion Weeka ponudio je eklektičnost, delikatnu raznolikost, modu za hrabre, genijalnost ili apsurd, kako za koga. Moschino, Prada, Cavalli, Fendi, sve različito, drugačije, samo za prave ljubitelje

Moschino je u visoku modu inkorporirao 'Spužvu Boba' i logo McDonald'sa. Apsurd ili genijalnost, odlučit će kupci i kritika. U svakom slučaju, originalna ideja, vesela i šarena.

Naime, dizajner Jeremy Scott za Moschino je posudio prepoznatljive boje i simbole američke masovne kulture. Jakne s uzorkom kravlje kože, uzorak Spužva Boba i crveno-žute boje McDonald'sa, u svakom slučaju drugačije.


Pradina žena mislila je na sve. Prvo su se nizali sivi komadi poput jakni i kaputa, predimenzionirani minimalistički ili ukrašeni krznenim dodacima. Upotpunjeni tankim svilenim šalovima, odudarali su od drugog dijela kolekcije.
Art Deco, geometrijski printevi, svilene haljine i šareni kaputi. I to, naravno, opet začinjeno tankim svilenim šalom.

Roberto Cavalli kolekcijom je odao počast firentinskim starim majstorima slikarstva i arhitekture. Cavallijeva žena se ne srami, ona nosi rese, boje, čizme od antilopa. Samopouzdana je i morate je primijetiti.
Delikatna raznolikost, eksplozija boja i uzoraka, ljepota inspirirana umjetnošću.

Odlična Fendijeva kolekcija, oduševljava jaknama i kaputima s detaljima krzna, a miks jakna, kaputa i suknja u jednoj kombinaciji pokazuje slojevitost i raskoš njegove kolekcije. Kolekcija ipak ostavlja pomalo vojnički dojam koji pojačavaju detalji poput pilotske jakne ili pak military kaputa.