ČISTA POŽUDA

Je li normalno seksati se svaki dan?

30.08.2013 u 10:37

Bionic
Reading

Ima li čega lošeg u uživanju u seksu svaki dan? Možemo li se tako ozlijediti, ili to pak predstavlja kakav psihički problem?

Općenito govoreći, nema ničeg lošeg u svakodnevnom seksu, sve dok su oba partnera zadovoljna time te žive uravnoteženim životom. Seksanje sedam ili više puta tjedno smatra se znatno češćim od prosjeka, koji iznosi tek nešto manje od dva puta tjedno, piše Gabrielle Morrissey za Msn.co

Međutim, brojni parovi koji u fazi medenog mjeseca osjećaju snažnu požudu vrlo često prakticiraju seks svaki dan, i to je sasvim u redu. To je dio zdravog seksualnog života te odražava strast koju partneri osjećaji jedno za drugo dok se žele intimnije dobro upoznati.

Ukoliko su partneri već neko vrijeme u vezi, naprimjer nekoliko godina, te i dalje svakodnevno uživaju u seksu, mnogi će to komentirati rečenicama tipa 'Kako vam se samo da?' ili pak 'U čemu je vaša tajna?'.

Postoji nekoliko načina komunikacije u vezi, verbalno i neverbalno, a komuniciranje i međusobno povezivanje kroz seksualnu intimnost je sjajan način učvršćivanja veze među partnerima. Jedini problem nastaje kada jedan partner više ne želi toliko često uživati u seksu koliko drugi te tada o učestalosti seksualnih odnosa treba 'pregovarati'.

Većina partnera u nekom trenutku veze suočava se s ovim problemom, a jasna i otvorena komunikacija je najbolji način da oba partnera budu zadovoljna te da njihove potrebe budu zadovoljene.

Drugi problem javlja se ukoliko su se partneri toliko fokusirali na seks te se ne znaju povezati niti na jedan drugi način. Seks može biti odličan način povezivanja, rješavanja sukoba, te izvor užitka i zabave, no on nikako ne bi trebao biti jedina aktivnost u kojoj oba partnera jednako uživaju i jedina njihova zajednička aktivnost.

Stoga, ukoliko partnerima svakodnevni seksualni odnosi ne štete, svakako bi se trebali još pobrinuti da njihova veza i život budu uravnoteženi, te da potraže i druge zajedničke interese, koji god oni bili.

Isto tako, ako ste singl, seksanje svaki dan nije štetno, iako s druge strane odražava jednodimenzionalni pristup životu. U skladu s time, ako kao singl osoba često prakticirate seksualne odnose s različitim partnerima, povećavate potencijalnu izloženost riziku od nesigurnog seksa, o čemu svakako valja voditi računa.

Bilo da ste u vezi ili singl, postoji nekoliko znakova koji mogu ukazivati da vaš svakodnevni seks nije baš zdrav te da graniči s seksualnom ili ljubavnom ovisnošću ili pak prisilom. Ako vrlo često razmišljate o seksu, planirate svoju sljedeću seksualnu aktivnost, tražite seks veći dio dana ili noći te se zbog toga ne možete fokusirati na posao, učenje i dnevne obaveze, tada je to doista problem. Ukoliko seks većinu vremena dominira vašim mislima, pa zbog toga ne odlazite na posao, zaboravljate platiti račune, provodite dosta vremena na internetu te izbjegavate ostale dijelove života koji nemaju veze sa seksom, tada je to definitivno problem.

Parovi bi i izvan spavaće sobe trebali imati cijeli niz zajedničkih interesa. Ukoliko ih imaju te uz to uživaju u svakodnevnoj strasti u spavaćoj sobi, tada u tome nema ničega lošeg.