'THE HUNGER GAMES' MANIJA

Je li Jennifer Lawrence nova Kristen?

28.01.2012 u 08:00

Bionic
Reading

Jennifer Lawrence sve je ostavila bez daha svojom ulogom odlučne Ree Dolly u potresnom filmu 'Zimska kost', no za ovu mladu Amerikanku mnogi kažu kako će se tek čuti nakon premijere filma 'The Hunger Games', za koji se predviđa kako će biti novi sljedeći globalni fenomen baš poput sage 'Sumrak'. Hoće li Jennifer zbilja biti sljedeća Kristen Stewart koju će paparazzi pratiti u stopu?

Budući da je književni serijal The Hunger Games autorice Suzanne Collins baš kao i saga 'Sumrak' namijenjen mlađoj čitalačkoj publici, nakon najave o ekranizaciji prvog nastavka odmah su krenule usporedbe s popularnim vampirskim serijalom.

Ipak, 'The Hunger Games' je puno mračnija priča. Radnja se odvija u zemlji Panem, nastaloj nakon uništenja Sjeverne Amerike i podijeljenoj u 13 okruga. Jednom godišnje organizira se igra u kojoj sudjeluju tinejdžeri između 12 i 18 godina, koji su osuđeni na borbu do smrti pred televizijskim kamerama.

Glavna uloga hrabre Katniss Everdeen povjerena je 21-godišnjoj Amerikanki Jennifer Lawrence čija je snažna interpretacija u Zimskoj kosti oduševila filmoljupce. Manje je poznato da je Jen bila na audiciji za ulogu Belle Swan, no dobila ju je Kristen Stewart, a ostalo je već povijest.

Osim Jennifer, američki mediji koji su uvijek u potrazi za novim senzacijama spekuliraju kako bi u zvjezdanu orbitu mogao bi biti lansiran i dečko Miley Cyrus, australski glumac, 22-godišnji Liam Hemsworth (inače brat Chrisa Hemswortha) kojeg već nazivaju novim Robertom Pattinsonom, akoji u The Hunger Games ima glavnu mušku ulogu. Da 'The Hunger Games' groznica polako počinje tresti svijet, svjedoči i podatak da je pjesma 'Safe and Sound' koju je Taylor Swift snimila u suradnji s The Civil Wars, a koja će se moći čuti u tom filmu, u rekordnom roku postala jedna od najskidanijih stvari na iTunesu. Premijera filma zakazana je za ožujak ove godine, a film režira Gary Ross

Dotad saznajte još ponešto o Jennifer Lawrence!

1. Rođena je 15. kolovoza 1990. u Louisvilleu, Kentucky.

2. Za ulogu Ree u Zimskoj kosti naučila je cijepati drva, pucati iz puške i oderati vjevericu. 'Ta mi se uloga strašno svidjela. Silno sam je željela i bila sam u stanju sve napraviti kako bih je dobila', otkrila je Jennifer.

3. Kao djevojčica obožavala je muške sportove.

4. Dvije godine ranije je maturirala kako bi se bavila glumom.

 

5. Proslavila se ulogom u seriji The Bill Engvall Show, a imala je i manja gostovanja u serijama Cold Case, Monk i Medium

6. Pojavljuje se u video spotu 'The Mess I Made' benda Parachute.

7. Ima psa po imenu Yorkie.

8. Voljela bi se jednoga dana okušati i kao redateljica.

9. Za ulogu Ree bila je nominirana za nagradu Oscar. Druga je najmlađa osoba koja je bila u utrci za Oscara u kategoriji najbolje glumice nakon Keishe Castle-Hughes (Whale Rider) koja je bila nominirana 2002.

10. Agenti za talente su je otkrili na ulici kad je s mamom posjetila New York.

11. Za ulogu mutantice Raven Darkholme/Mystique u X-Men: First Class šminkeri su joj osam sati nanosili boju (a skidali tri sata).

12. New York Times ju je uvrstio na popis 50 mladih showbizzera za koje će se čuti u 2010.

13. Zna svirati gitaru.

14. Magazin People uvrstio ju je na svoju top ljestvicu najljepših ljudi na svijetu 2011. godine.

15. Glumački su joj uzori Meryl Streep, Laura Linney, Cate Blanchett i Jeff Bridges