ANALIZA SLAVNIH PAROVA

Iznenadit će vas odgovori - evo tko koga više voli!

  • +12

Što nam govore njihova tijela

Izvor: tportal.hr / Autor: TumbIr, Sipa, Getty

Bionic
Reading

Analiza govora tijela otkriva tko koga više voli, Angelina Brada ili on nju, ili možda David Victoriju ili Beyonce Jay-Z-ija?

Angelina Jolie i Brad Pitt
Najslavniji holivudski par Angelina Jolie i Brad Pitt pobjednici su kada je u pitanju intenzitet ljubavi i strasti u odnosu na druga dva para. Naime, njihovi pogledi i poze na zajedničkim slikama upućuju na to da se oni zaista vole, analizira portal Profkomunikacije.com.

To se jasno vidi iz stava i pozicija tijela kojima su okrenuti jedno prema drugome. Brad definitivno igra jaču ulogu u njihovoj vezi što se vidi iz više gesti kao npr. kada on stoji ispred nje. Način na koji drži njenu ruku je takav da je njegova ruka (šaka) preko njene, a ne njena preko njegove što je često slučaj u vezama i brakovima u kojima žena ima dominantnu ulogu i sl. Ovdje se vidi da on 'vodi igru', a ona mu se rado, kao zaljubljena, razigrana šiparica, prepušta.

Kod njih se lako uočava jedna posebna izražena ljubavna gesta, a to je zaštitnička gesta i gesta posjedovanja koju Angelina čini prema Bradu. Ona 'čuva' ono što je njeno, ali ne samo da ga voli, nego i štiti od očiju drugih žena i svjetla fotoobjektiva i holivudskih kamera.

Ona svojim stavom kao da govori da je on samo njen, međutim nije kod nje samo slučaj posjedovanja. Ona njega zaista voli i to se vidi iz svake njene geste i svakog njenog pokreta. Najočigledniji i najnaivniji izraz njene ljubavi, pripadnosti i zaljubljenosti koju ispoljava kroz konstantno dodirivanje. Ona njega jednostavno obožava!

S druge strane, njegovi izrazi ljubavi prema njoj su ipak malo umjereniji i on ih manje izražava, no ljubav joj iskazuje kada je svojom rukom drži za struk ili kukove, što je muški način pokazivanja 'vlasništva' u onom pozitivnom smislu riječi. On svoju ljubav prema Angelini pokazuje tako što je 'podržava i pridržava'. On njoj 'čuva leđa'. Njegova ljubav je umjerenija i dostojanstvenija dok je njena strast prema njemu divlja, no za divlju stranu Angeline smo uvijek znali i neka.


David i Victoria Beckham
I kod Davida i Victorije Beckham ljubav postoji, ali je malo manje izražena nego kod Brangeline. Kod Beckhamovih se primjećuju slične ljubavne geste kao i kod Brangeline pa tako njegova šaka poklapa njenu, čime on ističe svoju dominaciju. I političari u svojim rukovanjima paze na ovu gestu.

U odnosu na Angelinu, Victoria pokazuje mnogo više samopromocije i egzibicionizma kada se nađe pred fotoobjektivima. Ona voli Davida, ali on nije njen cijeli život. I da ga nije, ona bi sebi bila dovoljna. U odnosu na Angelinu, Victoria ima mnogo više samopouzdanja.

Kod Davida prema Victoriji vidi se izražena doza seksualne privlačnosti. Još jedna znakovita gesta koja je veoma karakteristična za Beckamove, ono po čemu su oni poznati u svijetu neverbalne komunikacije, jeste njihova nevjerojatna prisnost koju izražavaju sinkroniziranjem zajedničkog izgleda. Oni koordiniraju svoju garderobu pa čak i frizure! Istovremeno im je kosa 'duga' ili im je istovremeno 'kratka', ili istovremeno 'imaju pramenove' ili istovremeno imaju 'jež frizuru' i sl. Veoma često, skoro uvijek imaju isti stil, pa kada je ona 'u koži', i on je, ili kada je on 'u rokerskom stilu' i ona je, kada on nosi 'šareno' i ona je u šarenoj kombinaciji, kada je on u 'gošparskom' stilu i ona je prava mala dama i naravno, uvijek su 'color coordinated' tj. slažu im se boje garderobe.


Beyonce i Jay-Z
Kada su u pitanju Byonce i Jay-Z, radi se o dvije jake i neovisne individue koji svoju ljubav i zaljubljenost ne izražavaju previše putem govora tijela. Vrlo je moguće da njihova ljubav ima više veze s uzajamnim poštivanjem i uvažavanjem jedno drugog kao 'zvijezda', nego što ima veze s klasičnom muško-ženskom seksualnošću. Ovaj par se ponaša sasvim nonšalantno jedno prema drugom, ali to ne znači da su indiferentni.

Njihov je odnos više odnos dva prijatelja, što Amerikanci kažu 'buddies', nego što je ljubavni, a ako govorimo o ljubavi, oni se u svojoj osjećaju vrlo opušteno. Postoje ovdje i neke geste koje nisu pozitivne. Riječ je o nekim 'patronizirajućim gestama' koje katkad znače prisvajanje i posjedovanje.