USRED KRAGUJEVCA

Izlijetanje Yugom od kojega će vam se zavrtjeti u glavi!

30.10.2013 u 13:04

Bionic
Reading

Manja sreća u nesreći je to što je vozač razbio Yugo na mjestu gdje je ovaj sastavljen: u srcu srbijanske auto-industrije, Kragujevcu. Prava sreća u nesreći je što nitko od desetaka gledatelja pred kojima se ovaj isprevrtao nije niti okrznut!

Prošlog je vikenda u organizaciji ASK Kragujevac na Šumadijskom sajmu održana kružna utrka za PJ. Najmasovnija klasa ondje je Jugo, s očekivano Yugom (tj. Tempom ako voze nove aute) u glavnim ulogama, a jedini način da u Yugu ostvarite rezultat je da vozite daleko iznad onoga što bi zdrav razum ili mogućnosti auta sugerirali sigurnim tempom.

Rezultat je vožnja na rubu izlijetanja. Ponekad i preko ruba. U videu se ne vidi kako je Yugo izgubio kontrolu, ali se lijepo vidi kako se okreće preko krova cca deset puta na samo nekoliko metara od publike na zavoju. Postoji i duži video, negdje pred kraj vidi se isti prizor, ali ni tu se baš ne vidi zašto je vozač izletio.

U svakom slučaju, unatoč brutalnom prevrtanju vozač nije teže ozlijeđen, ali je svejedno prevezen na intenzivnu njegu u bolnicu, zlu ne trebalo. Roll bar je odradio svoje kako treba. Popravak Yuga? Oko sto evra, zajedno s onim crvenim na koji nalijeće…