BEAUTY SAVJET

Izgledaj kul i dok puštaš šiške

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 08.05.2010 08:35
  • Objavljeno 08.05.2010 u 08:35
KOSA

KOSA

Izvor: sxc.hu / Autor: sxc.hu

Šiške imaš jako dugo i već su ti dosadile te želiš da budu iste dužine kao i ostatak kose? Ah, znamo, ovo može biti problem jer treba čekati dok šiške ne izrastu, ali evo nekoliko savjeta kako da to razdoblje prođe što lakše

Možda ti se čini da kosa, kada to ne želiš, raste i prebrzo, ali kada baš želiš, onda neće? Ovo ipak nije tako jer kada smo nestrpljivi onda nam se čini da je sve sporije.

Evo kako možeš lakše preživjeti 'nesretnu' dužinu šiški, dok se ne izjednače s ostatkom kose.

Zauzdaj ih na tjemenu

Tako je, začešljaj šiške ravno prema nazad, a onda stavi lijepi ukrasni češljić ili kakvu ukosnicu ili kopču. Stavi i malo laka te, prije nego ih pričvrstiš, šiške malo poguraj prema čelu tako da budu malo zadignute, a ne zalizane. Ovo je zbilja kul izgled i uvijek dobro dođe za zauzdavanje nestašnih šiški koje nisu ni kratke ni duge.

Na uvojke sa svake strane glave možeš staviti malo gela kako bi izgledala još ljepše.

Razdijeli ih

Razdijeli ih po sredini ili, još bolje, sa strane te onda s jedne strane zakvači ukosnicom. Također možeš dodati malo laka za kosu ili gela kako bi sve izgledalo bolje.

Dobar izbor je i razdijeliti šiške po sredini, a onda ih s obje strane glave učvrstiti lijepom malenom kopčom. Ovakvu je frizuru imala Jennifer Aniston u filmu 'Odjednom Polly'.

Razdijeli i čvrsto zakvači

Ovo je jako dobra fora! Prvo na šiške češljem nanesi malo vode. Onda ih razdijeli po sredini glave te malenom špangicom zakvači za kosu sa strane, ali tako da prvo digneš pramenove koji ti padaju niz lice (ovdje si pomogni velikom kopčom kojom ćeš privremeno ove pramenove zakvačiti na tjemenu). Kada šiške pričvrstiš, pramenove sa strane glave vrati natrag. I evo ga!

Zaliži ih prema natrag

Na šiške nanesi dosta gela, a onda ih češljem zaliži ravno prema natrag. Dakako, pomogni si i sušilom za kosu. Tada ostatak kose zaliži u konjski repić.

Ovisno o tome koliko su ti šiške bile duge kad si ih počela puštati, željenu dužinu trebala bi dobiti za mjesec do dva, a ako se radi o izrazito dugoj kosi, morat ćeš se strpjeti i duže.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!