MODNI INTERVJU

Ivana Mišerić otkrila nam je kako održava liniju i na koje je komade odjeće posebno slaba

11.11.2018 u 13:38

Bionic
Reading

Simpatičnu radijsku voditeljicu Ivanu Mišerić TV gledatelji su najbolje upoznali tijekom projekta 'Tvoje lice zvuči poznato', a nakon desetogodišnjeg staža u radijskom eteru od ove je jeseni uskočila kao zamjena Tamari Loos u HRT-ovoj emisiji 'Pop rock'. Šarmantna Zagrepčanka otkrila je kako održava liniju, na koje je komade odjeće posebno slaba i što je po njoj ključno za dobar stil

Koliko vam treba da se ujutro spremite? Jeste li kad nenašminkani?

Nekada sam brža, nekada sporija, a to ovisi o tome kada sam legla u krevet. Treba mi vremena ujutro općenito za sve: napraviti doručak, pojesti, skuhati kavu, pa tek onda spremanje... Mene to uzima na periode, nekad se uopće ne šminkam, a onda dođe faza kada sam od jutra 'nalarfana'.

Što uvijek imate u svojoj kozmetičkoj torbici? Gomilate li i vi proizvode i koji su to?

Rosalov Lip Balm cherry i Becutanovu kremu. Ima tu svega zato što mi brendovi stalno šalju neke nove proizvode pa su mi se počeli gomilati, da budem iskrena. Prije dosta godina bila sam ovisna o sjajilima za usne, imala sam ih zbilja previše... Od te opsesije ostalo je samo to da mi nešto mora biti na usnama, a najčešće to bude labelo u boji višnje.

Na što ste posebno slabi kad je riječ o kozmetici? Koji su vaši omiljeni beauty rituali?

Ni na što posebno, trebam sve ili mi ne treba ništa. Otkrila sam rumenilo u kremi, to mi je praktično - ako imam premalu torbicu, onda ga gledam kao višenamjenski proizvod, malo na obraze, malo na usne, malo na oči... Ali generalno, prestala sam eksperimentirati proizvodima i znam koji mi puder paše, koji tuš, rumenilo... Tako da se u neke izlete s novim stvarima rijetko upustim jer obično i pogriješim. Ritual je jednostavan - skidam šminku ma koliko god bila umorna, slijede umivanje i krema prije spavanja. Nisam najpažljivija prema svojoj koži, a jako je osjetljiva i trebala bih. Znam da će mi se to kad-tad vratiti (smijeh).

  • +25
Ivana Mišerić Izvor: Društvene mreže / Autor: Instagram

Kako održavate vitku liniju? Je li vam teško odoljeti delicijama, jeste li slabi na slano ili slatko? Vježbate li?

Linija je na programu samoodržavanja... Ne vježbam i ne pazim što i kada jedem. Nije to za pohvalu. Moram reći da razmišljam o nekoj fizičkoj aktivnosti jer jednom davno kada sam bila aktivna puno bolje sam se osjećala. Trenutno je to u fazi razmatranja. Što se prehrane tiče, miksam i zdravo i nezdravo, malo ribe, kelja, špinata, pa malo hamburgera i pizze. A slatko je posebna kategorija - nema tog slatkiša koji ne poznajem na tržištu. Što se izgleda tiče, još uvijek je sve to relativno čvrsto, kilaža je uvijek tu negdje, plus-minus tri, četiri kile.

Koliko pratite modne trendove? Što nikad ne biste odjenuli? Što vam se od najnovijih trendova nikako ne sviđa?

Pratim koliko 'uberem' preko Instagrama od cura koje vole modu i lijepo kombiniraju odjeću, a i vidim po medijima ono što se nosi, nezaobilazne članke o trenutnim hitovima sezone. Kliknem i ja na to ako naletim. Evo, sad ste mi dali misliti - ne znam što je hit, sve se danas nosi, što ne? Aaa, znam, zmijski uzorak se nosi, je l' da? OK mi je to, imam baš takve čizme kupljene otprije šest godina, eto, opet su moderne. I staro super posluži. Mislim da se sve da kombinirati, nemam ništa što me posebno odbija... Evo, možda one skroz prozirne cipele ne bih obula, to mi se nikada nije sviđalo. Niti one glomazne tenisice koje su sada moderne.

Sviđa li vam se zagrebačka ulična moda? Imamo li dovoljno originalnosti?

Još ja i dobro 'hendlam' s tom modom ako uzmem u obzir da me sve to tako malo zanima. Primijetim kada je netko lijepo ili zanimljivo obučen. Sviđa mi se zagrebačka ulična moda. Ima zanimljivih pojedinaca, ali ima puno istih modnih kombinacija na ljudima. Ali ne gledam na to kao na lošu stvar, jer nekome roba ne predstavlja ništa osim artikla za pokrivanje tijela koji će, ako je prihvatljive cijene i solidno izgleda, kupiti u nekom popularnom lancu dućana. To je OK. Cijenim kada netko promišlja o modi i sebe izražava kroz nju, s puno ili malo novca - može se na oba načina, to je super.

  • +6
Ivana Mišerić Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Što je po vama ključno za dobar stil?

Ključno je da smo sami sa sobom na miru i zadovoljni, a kada stavimo na sebe tu svoju lijepu kombinaciju koju smo odabrali - ona će biti top, koliko god jednostavna, čudna ili prekopirana bila. Stil je stav, jer neće kombinacija nositi mene, nego ja nju.

Može li se dobro izgledati i s malo novca? Jeste li kad nešto skupo platili i zažalili?

Može, naravno. Uvijek ću reći da se još bolje može izgledati s puno novca. Pitanje je mogućnosti. A i ukusa, na kraju. Za krpe neću dati puno, radije manje, dok ću za cipele dati više. Sve što ne nosim i shvatim da je promašaj skupa je investicija, bilo da košta 100 ili 1000 kuna - puno je.

Kakav ste stil furali u teen godinama? Koje biste kombinacije danas najradije zaboravili?

Sve sam furala, karirane košulje, tregerice, trapezice... Što je nosila cijela škola, nosila sam i ja. Ništa ne bih zaboravila, sve ima svoje, barem se imam čemu smijati danas.

Jeste li kad eksperimentirali s frizurama i bojama kose?

Samo jednom eksperimentirala sam u školskim danima, ošišala sam se na kratko i to je bio fijasko. Htjela sam slatku frizuricu kao Meg Ryan, a izgledala sam k'o miš Jerry kad pokisne u crtiću. Jako sam plakala. To su te prve traume u osnovnoj školi koje ostave traga i upropaste povjerenje u frizere. Šalim se malo, nije to bila tragedija, više komedija. Plava sam otkada sam dobila dopuštenje za farbanje kose. Dakle od srednje.

Što vam se nikako ne sviđa vidjeti na ženama?

Tajice ispod kojih se vidi donji veš i premala odjeća.

Tko su osobe s najviše stila kod nas?

Severina ima stila, Marina Lacković Larie, Iva Radić, Petra Kurtela...

Što najviše volite nositi u slobodno vrijeme? U čemu ste si najviše seksi?

Šlafrok! Nekada u trenirci, nekada u trapericama, ovisi u čemu me samopouzdanje uhvati.

Kupujete li u high street trgovinama i što najčešće? Sviđa li vam se trend nošenja sportske odjeće i tenisica?

Kupujem! Većina stvari u ormaru upravo mi je iz takvih dućana, nešto i od naših dizajnera, najviše Elfsa. I trenirke, što se nadovezuje na sljedeće pitanje - sviđa li mi se trend nošenja sportske odjeće i tenisice: sviđa mi se jako!

Koji je najskuplji komad u vašoj garderobi? U što vrijedi uložiti više novca? Što je vaša modna slabost?

Odjeća mi nije preskupa jer najviše kupujem u high street trgovinama, i to ne baš često. Tenisice i cipele mi najviše koštaju. Tenisice i trenirke me pale, tako da bih rekla da mi se isplati uložiti u to jer u njima provodim najviše vremena.

Jeste li kad kupovali online i što mislite o takvoj kupovini?

Ne, jer ne posjedujem karticu. Naručivali su za mene nekoliko puta i nisam loše prošla. Načelno mi je to OK, manje stresa i muke, definitivno. Možda bolje da nemam karticu... Tko zna kako bi to završilo.

Jeste li stihijski kupac ili radije čekate sniženja?

Kupim kada mi nešto treba ili kada naletim na nešto što mi se sviđa. Dugo već nisam bila u planiranom šopingu, to sam prije znala raditi, tipa - uzmem jednu subotu i kupujem sve što mi treba i ne treba. Sada izbjegavam dućane jer me to umara, kupujem kad sam dobre volje i kada mi nešto ciljano treba.

Gdje pronalazite ideje za modne kombinacije? Pratite li modne blogerice i koje?

Na Instagramu vidim super odjeću kod cura koje pratim i nekada po tome kupim nešto što mi se sviđa, ali obično kupujem slučajno, kada naletim na nešto - ako mi odgovara, uzmem. Više ne znam tko je blogerica, tko nije, sve se to stapa, ne volim okvire... Ajmo ovako, pratim puno žena koje imaju stila i zanimljive postove - one mi znaju biti inspiracija.

  • +5
Ivana Mišerić u zlatnom dobu Hollywooda Marine Lacković Izvor: Promo fotografije / Autor: Karen Poznić

Duga ili kratka kosa - što vam je više seksi? Možete li se zamisliti s kratkom kosom?

Jedno i drugo mogu biti seksi. Ako žena ima lijepo lice i glavu, kratka frizura izgleda brutalno dobro. Charlize Theron s kratkom kosom je bomba. Sebi sam draža s dugom, a da imam manje kose i da nije prirodno kovrčava, možda bih se i usudila ošišati 'na Charlize'.

Koja je vaša dobitna kombinacija za npr. neki večernji izlazak?

Čista kosa, dobar make up i udobne cipele u kojima mogu hodati bez bolova.

Čije modne savjete najčešće uvažavate?

Poštujem modu, ali je ne shvaćam tako ozbiljno pa ne tražim savjete. Znam se s prijateljicom konzultirati oko kupnje nečega, čisto da vidim je li mi potrebno ili ne. Na kraju uvijek prodavačica presudi - ako imam dilemu na licu mjesta, onda se obratim njoj u dućanu te to elegantno i brzo riješim.