ZAISTA PALE!

Isprobajte jeftine trikove za lijep izgled

09.08.2012 u 07:02

Bionic
Reading

Poznati londonski frizer otkriva tajne lijepe kose: pravo blago nalazi se u vašim kuhinjskim ormarićima. Pomoću morske soli riješite se peruti, majonezom ili snijegom od bjelanca dodajte sjaj, a uvojke razmrsite sokom od grožđa

Sienna Miller nedavno je izjavila kako je kosu spasila kečapom od rajčice nakon što su njezini plavi uvojci pozelenjeli kad je u kućnoj radinosti obojila kosu kanom. 'Mislila sam da sam bila pametna jer je kana prirodna', rekla je Sienna. 'Nisam ni znala da je to najgore što sam mogla učiniti. Kana pokriva folikule tako da ništa drugo ne može prodrijeti. Na koncu sam koristila kečap oko godinu dana da bih se riješila zelene boje. '

Kečap doista može pomoći plavoj kosu koja je promijenila boju: crveno u kečapu pomaže ublažiti zelene tonove, a prirodna kiselina u toj namirnici uklanja minerale koji su uzrokovali reakciju.

Možete li prvu pomoć za svoju kosu pronaći u kuhinjskim ormarićima? 'Na raspolaganju nam je cijela apoteka jeftinih pomagala za kosu', kaže Jason Cocking, frizer i direktor salona Lisa Shepherd u Londonu. 'Luksuzni proizvodi daju rezultate i nevjerojatno lijepo mirišu, ali ako kosa treba brzu pomoć, odgovor bi zapravo mogao sjediti na kuhinjskoj polici.' Daily Mail popisao je dragulje iz hladnjaka i kuhinje.

Razmrsite kosu sokom od grožđa
Ako trebate razmrsiti kosu, upotrijebite proizvod s niskom PH vrijednošću. Bijeli vinski ocat savršeno će razmrsiti upletene vlasi, ali neće lijepo mirisati pa umjesto toga koristite sok od grožđa. Nanesite ga na kosu, ostavite 15 minuta, isperite i širokim češljem počešljajte kosu.

Dodajte sjaj kosi s malo majoneze
To je čisti protein koji hrani suhu, pothranjenu kosu. Nanesite majonezu ravno iz hladnjaka po pramenovima. Ako niste ljubitelj majoneze, možete pokušati s maskom od tučenog bjelanca. Nanesite masku na kožu glave, a zatim omotajte kosu plastičnom prozirnom folijom i ručnikom. Ostavite 20 minuta, a zatim temeljito isperite kosu mlakom vodom (ne previše vrućom jer ćete skuhati jaja).

Riješite se peruti morskom solju
Priuštite koži glave temeljiti piling koristeći morsku sol: zrnasti kristali pomoći će da se oslobodite ružne napasti. Kosu dobro isperite toplom vodom i šamponom kako bi se otopili ostaci soli.

Poboljšajte nijansu bojom za hranu
Za brzo osvježenje boje, dodajte nekoliko kapi boje za hranu na balzamu za kosu. Crvene, ljubičaste i ružičaste nijanse dobit će toplinu i dubinu. Kao u salonu, testirajte mješavinu blazinicom kako bi se izbjegle pogreške u nijansi.



A sada... napravite kovrče pomoću slane vode
Njegujte pramenove maslinovim uljem
Miljenik sjajne kose je ekstra djevičansko maslinovo ulje koje je najjeftinije sredstvo za dubinsku njegu kose. Lagano zagrijte ulje stavivši bocu u posudu s toplom vodom nekoliko minuta (nikada ga ne zagrijavajte u tavi ili mikrovalnoj pećnici jer riskirate opekotine). Nakon toga nanesite ulje od sredine od kraja pramena izbjegavajući korijen kose. Ostavite ovaj prirodni pakung na glavi 20 minuta, a zatim temeljito operite kosu. Ako imate tanku kosu, koristite maslinovo ulje u spreju.

Napravite kovrče pomoću slane vode

Napunite praznu bocu s raspršivačem vodom iz vodovoda, a zatim dodajte jednu kuhinjsku žlicu obične kuhinjske soli. Poprskajte korijen kose kako biste dobili volumen kose, a rukom stisnite kovrče dobijete ljetni look.

Obrišite mrlje od boje s kože pastom za zube
Ako ste bojali kosu kod kuće, vjerojatno ste ostavili ružne mrlje na koži oko kose. Iskoristite pastu za suze s efektom izbjeljivanja. Te su paste blago abrazivne, ali ne sadrže toliko bjelila da bi oštetile kožu. Prstom utrljajte malu količinu paste na mrlju, isperite i ponovite sve dok boja ne nestane.

Oslobodite se sijedih izrasta ugljenom
Ako imate tamnu kosu vjerojatno se borite s ružnim sijedim izrastom. Pokušajte s grumenom ugljena za roštilj. Nanesite ga na suhi korijen kose, utrljajte i… nitko nikada neće znati.