na svježem zraku

Iskoristite snagu prirode i doživite nezaboravno ljeto u planinama istočnog Tirola

21.05.2019 u 06:30

Bionic
Reading

Doživite snagu planina, iskonski krajolik i svakodnevnu gostoljubivost stanovnika Istočnog Tirola – predstavljamo Vam dva wellness resorta **** pogodna za obiteljski odmor!

U hotelu Gradonna, smještenom poput kakvog planinskog sela bez auta poviše mjestašca Kals am Großglockner, moći ćete na visini od 1350 metara zbog visinskog položaja i odsutnosti alergena prodisati čitavim plućima. Ambijent hotela i planinske kućice karakteriziraju prirodni materijali poput limbovine, smrekovine, lana i lodena. Hotel Gradonna smješten je usred biljnog raja. Mnoge vrste začinskog bilja koristimo tijekom spa tretmana, prilikom izrade vlastitih proizvoda za njegu, ali i za pripremu jela u našoj ekskluzivnoj kuhinji. Usred Dolomita u prirodnom raju Hochpustertal nalazi se prvi obiteljski wellness hotel u Istočnom Tirolu – Dolomiten Residenz**** Sporthotel Sillian. Ovaj hotel nudi bezbrojne mogućnosti za one koji svoj odmor žele provesti planinareći, uživajući u wellnessu ili bicikliranju. Nove sobe ovog hotela za nepušače namještene su u s mnogo drva i kože u ladanjskom stilu kojeg odlikuju ravne linije i profinjenost. Obe zgrade hotela nude wellness i spa područje koje se prostire na 3000 m2. Naši maleni gosti mogu pronaći mnoštvo zabavnih sadržaja u klubu za djecu i tinejdžere. Kao naš gost dobit ćete ulaznicu za posjet planinskim vrhovima Istočnog Tirola!

Pročitajte više

Kulinarski užici obiteljske tvrtke Schultz Gruppe nagrađeni s 2 kapice

Osim najmodernije infrastrukture i najviše kvalitete, obiteljska tvrtka Schultz Gruppe nudi i istinske užitke za sve gurmane, o čemu također svjedoči najnovija recenzija objavljena u vodiču Gault-Millau: kulinarske vještine obitelji Schultz već su dvaput nagrađivane kuharskom kapicom. Chef Michael Karl svojim kuharskim umijećem usrećuje svako nepce u resortu Gradonna****S Mountain Resort Châlets & Hotel, za što mu se dodjeljuje jedna kuharska kapica (13 bodova). Chéf de Cuisine Willi Tillian, koji svoja vrhunsko umijeće prezentira u restoranu hotela Sportresidenz****S Zillertal, također zaslužuje jednu kapicu (13 bodova).

U resortu Gradonna****S Mountain Resort Châlets & Hotel specijalitete istočnog Tirola s dodirom Mediterana u kombinaciji s međunarodnim sastojcima gostima donosi Michael Karl, vodeći se pritom krilaticom: stari recepti u novoj interpretaciji. Ljubav prema detaljima i odabrani prirodni sastojci izazivaju pravu eksploziju okusa. Neizostavni čimbenici uspjeha pritom su svakako zabava za štednjakom, znanje stečeno dugogodišnjim radom i težnja da se usreći svaki gost. Sve to potvrđuje chef Karl, koji je u svojoj kuharskoj karijeri već zaslužio četiri kuharske kapice: „Ako čovjek radi iz strasti, onda mu ništa nije teško.“

Gradonna za Vašu kožu!

Interakcija opuštanja i uživanja u središtu je rada Gradonna****s Mountain Resorta. Fokus resorta smještenog u podnožju Großglocknera pritom od početka leži u povezanosti s prirodom. Ova filozofija ponovno se odražava i u novoj seriji kozmetike izrađenoj u vlastitoj proizvodnji.Gradonna****s Mountain Resort već nekoliko godina izrađuje posebnu kozmetiku za potrebe moderne kože, i to od bilja obližnjeg Nacionalnog parka Hohe Tauern. Tim oko Lukasa Schultza, farmakologa i člana poduzetničke obitelji Schultz, sada predstavlja rezultat visoke kvalitete – „MAGDALENA'S by Gradonna“, nazvan po kćeri Heinza Schultza. Iza zvučnog imena kriju se izabrane kompozicije od bilja koje se nalazi u Nacionalnom parku Hohe Tauern i čija ljekovitost jača zdravlje i ljepotu. Sastav je veganski, svo ljekovito bilje porijeklom je iz Tirola gdje se također prerađuje – sukladno Gradonninim principima regionalnosti i održivosti. Nova serija kozmetike dopunjava i njegu u SPA prostoru resorta, koji surađuje s tirolskim brendom kvalitete ALPIENNE te s austrijskom kozmetikom VINOBLE koja svoju snagu crpi iz grožđa.

Snaga prirode

MAGDALENA'S by Gradonna koristi kombinaciju tradicionalnog alpskog bilja. Tu pripada stolisnik sa svojim pročišćavajućim i detoksikacijskim svojstvima. Moravka ublažava i smiruje osjetljivu kožu, žuti kokotac smiruje čak i područja svrbeža, iritacije ili ona pod stresom. Končara djeluje protuupalno i regenerirajuće, dok će gospina trava donijeti ravnotežu između tijela i duše. Sve to zaokružuje žuti srčanik – posebno je blagotvoran za tijelo poslije sportskih napora, no općenito jača mišiće i zglobove. Proizvodi tako postaju čisti dobitak za čovjeka i okoliš.

Povezanost s prirodom od samog početka

Intenzivna povezanost s prirodom i regijom odražava se već u nagrađenoj arhitekturi Gradonna****s Mountain Resorta: Arhitektura eksterijera nastavlja značajke okoline te pušta materijale poput drveta i kamena da se blago stapaju s prirodom. Ovaj se pristup nastavlja u dizajnu interijera soba i planinskih koliba. Pritom se svijest o prirodnosti i održivosti nikako ne ograničava samo na vizualno. Vlasnici Gradonna****s Mountain Resorta znaju da se istinsko zdravlje temelji na uspjeloj kombinaciji kretanja, opuštanja, uravnotežene, ukusne hrane i njege. „S tog stajališta naša nova serija njege predstavlja još jednu točku na i naše kulture tetošenja“, veseli se Martha Schultz iz Gradonne. „Veseli nas što smo u mogućnosti svim svojim gostima staviti na raspolaganje nove kozmetičke proizvode.“

Mjesto na suncu idealno je za opuštanje s cijelom obitelji

U Dolomiten Residenz Sillian naći ćete upravo to, i to na vrhunskom nivou. Zabava za djecu i opuštanje za roditelje ovdje idu ruku pod ruku. Za djecu iznad tri godine osigurana je zajednička zabava pod stručnim nadzorom u dječjem klubu Häppi-Päpi-Mini-Club. Za najmlađe je tu i natkriveni bazen s velikim toboganom, dok se odrasli mogu prepustiti uživanju u u wellness programu.

Uživanje u sportu s pogledom

Vožnja bicikla, pješačenje i golf u blizini hotela Dolomiten Residenz Sillian...

Ljubitelje biciklizma odmah iza hotela čeka biciklistička staza uz rijeku Dravu, kojom se za 30 km stiže do sunčanog grada Lienza. Bicikl se može besplatno posuditi u hotelu. Ruta vodi lagano uzbrdo po dobro utabanoj stazi. Povratak je moguć vlakom, na kojega naravno možete popeti i svoj bicikl.

Tko želi, također se može uputiti u visine, u Lienzer i Sextner Dolomite, pješice ili na brdskom biciklu. Pregršt uzbudljivih doživljaja nudi i rafting tura na bistroj i hladnoj rijeci.

Ljubitelji golfa bit će očarani prirodnom kulisom u golf klubu Dolomiten Golf Club Lienz, udaljenom oko 20 minuta od hotela. Ondašnje igralište s 27 rupa slovi za jedno od najljepših u Austriji.

Pročitajte više