CONLEMANI U SPLITU

Interijer ovog restorana ostavlja bez daha

08.05.2017 u 11:48

Bionic
Reading

Restoran Conlemani razvijen je kao inovativni gastronomski koncept, ali i kao vrhunska suradnja hotela Le Meridien LAV s arhitektonskim studijem Nous Design iz Londona.

Restoran Conlemani razvijen je kao inovativni gastronomski koncept, ali i kao vrhunska suradnja hotela Le Meridien Lav s arhitektonskim studijem Nous Design iz Londona.

Hotel Le Meridien Lav Split svojim novim restoranom Conlemani odlučio je iskoračiti i ponuditi svojim gostima novo iskustvo. Restoran odiše autohtonim talijanskim ugođajem koji će posjetitelj i nakon boravka u restoranu Conlemani dugo pamtiti. 

  • +4
Interijer novootvorenog restorana Conlemani Izvor: Promo fotografije / Autor: Domagoj Blažević

Interijerist Nir Gilad prostoru je, koji se sastoji od prostrane terase i unutrašnjeg dijela, svojim dizajnerskim intervencijama udahnuo prepoznatljivi duh Italije. Ovime je sa studijem Nous Design nastavljena suradnju prethodno ostvarena na uređenju Lounge bara i restorana 7 Palmi otvorenog prošloga ljeta na plaži hotela. Projekt preuređenja trajao je četiri mjeseca tijekom kojih je dizajner, pored nekoliko smjernica od strane hotela, imao potpunu slobodnu volju prepustiti se kreativnom radu.  

Kompletan projekt restorana Conlemani koji odiše neponovljivim talijanskih štihom, od ideje preko preuređenja do samog otvorenja, razvijen je u manje od devet mjeseci, a na projektu je surađivao tim međunarodnih hotelsko-gastronomskih eksperata. Pored Nous Design studija u razvijanje projekta bile su uključene dvije londonske tvrtke, Planet Food & Beverage Consulting i Vision Hotel Asset Managment.