POPULARNA METODA

Imate gustu i tešku kosu? Tehnika 'nevidljivog šišanja' darovat će joj lakoću bez gubitka duljine

29.04.2022 u 11:38

Bionic
Reading

'Nevidljivo šišanje' postaje sve popularnije u frizerskim salonima, a iako je riječ o iznimno suptilnoj promjeni, ima veliki utjecaj na cjelokupni izgled

Kao što mu samo ime govori, 'nevidljivo šišanje' na kosu djeluje kao da njoj zapravo ništa nije učinjeno. Prilikom šišanja škarama za stanjivanje, frizerski stilisti fokusiraju se na donji dio kose. Ne obrezujući krajeve, ne stvarajući slojeve kose i ostavljajući cijeli gornji dio kose neobrađenim.

Uz ovu metodu šišanja kose ne gubi se njezina duljina, a cilj joj je uklanjanje težine kose bez promjene stvarne firzure i njezinog oblika. Zbog navedenog duljina kose ostaje ista, ali kosa dobiva potrebnu lakoću.

Zahvaljujući ovoj tehnici šišanja, prirodni valovi u kosi i njezina dinamika dolazi do punog izražaja. Budući da kosa nije teška kao prije, puno ju je lakše oblikovati - bilo da je u pitanju bob, lob ili duga frizura.

Za koga je prikladno ‘nevidljivo šišanje’?

Tehnika se koristi, između ostalog, kada frizura tek raste ili je kosa suha i lomljiva. Također je popularna kod ljudi s gustom kosom, što naravno ima smisla. Ovakav rez pomaže smanjiti težinu kose bez formiranja tipičnog trokutastog oblika.