NOVE KATEGORIJE

Ima li vaš muškarac oblik krastavca ili rajčice?

24.05.2013 u 12:20

Bionic
Reading

Novo istraživanje koje je proveo Leeds Metropolitan University u Velikoj Britaniji otkrilo je sedam različitih oblika tijela muškaraca, a podijelili su ih u zanimljive kategorije

Naime uglavnom smo uvjerenja da se žene brinu zbog izgleda, no i na samopouzdanje muškaraca itekako utječe izgled njihovog tijela koje prema novoj podjeli može imati oblik krastavca, tortilje, rajčice…

Isto istraživanje, provedeno na 1500 muškaraca, otkrilo je da su oni najzadovoljniji izgledom u 28. godini. Osim toga, istraživanje je otkrilo da muškarce prema obliku tijela možemo podijeliti u sedam grupa. Oni oblika kruške malo su širi u sredini, krastavci suuspravni i jednaki i dolje i gore te bez viška kilograma, rajčice su posvuda zaobljene, a cigle posvuda široke. Nacho su muškarci jakih i širokih ramena te uski u bokovima, oni nalik na neoguljeni grašak dugački su i tanki posvuda, a snješko je okruglog stomaka i zaobljenih ramena.

Najpopularniji oblik muškog tijela je 'tortilja', kakav obično imaju plivači. No samo 5 posto muškaraca smatra da ispunjavaju uvjete za taj idealni tip.

Čak 49 posto muškaraca smatra da ima oblik kruške, poput komičara Michaela McIntyrea, te malo više kilograma u sredini. Čak 46 posto muškaraca želi biti visoko i vitko i imati oblik krastavca, no on krasi samo njih 15 posto.

Oblik cigle, kakav ima Robbie Williams, ima 9 posto ispitanih muškaraca. Jedan od deset muškaraca pronašao se u obliku rajčice, a samo 5 posto priznalo je da su okrugli poput snješka. Pet posto njih vitko je poput stabljike graška na koju podsjeća šampion Bradley Wiggins.


Nekoliko muškaraca u istraživanju bilo je zadovoljno oblikom tijela dok polovica tvrdi da trebaju izgubiti kilograme. Čak tri četvrtine mrze svoje tijelo. Profesor Brendan Gough kaže da se moderni muškarci više brinu zbog izgleda nego prijašnje generacije.

'Živimo u svijetu u kojem je izgled bitan, na poslu i u vezama, a malo ih zadovoljava kriterije modela iz magazina', kaže profesor.

Muškarci su izgledom najzadovoljniji s 28 godina, no kasnije gube samopouzdanje. Naime čak 40 posto ih je priznalo da u toj dobi imaju savršen oblik tijela, jedan od tri rekao je da osjeća da tada može nositi što hoće, a 41 posto smatra da baš u toj dobi imaju idealnu težinu.