OLIVIA PALERMO

Ikona stila otkrila kako je 'Seks i grad' utjecao na njezin modni ormar

11.10.2023 u 19:00

  • +8

Olivia Palermo

Izvor: Profimedia / Autor: Jason Mendez / Getty images / Profimedia

Bionic
Reading

Američka poslovna žena i višegodišnja međunarodna referenca u svijetu mode u novom intervjuu za magazin Elle, između ostalog, otkrila je kako je serija 'Seks i grad' utjecala na njezin život i ormar

Poznata brineta s njujorškog Manhattana ne gubi se u senzacionalizmu modne industrije. Iako su njezin život i rad okruženi poticajima, od modnih revija renomiranih brendova do pristupa izvanrednim komadima zbog kojih bi većina fashionistica izgubila razum, ova američka poslovna žena i međunarodna modna referenca više od desetljeća savjesno radi na održavanju ravnoteže.

'Dio mog rasta sastoji se od toga da budem jasna u tome da mi je ključno unutarnje blagostanje. Ne vjerujem u postupanje po inerciji', kazala je u novom intervjuu popraćenom editorijalom u znaku efektnih stajlinga s trendovskim predznakom.

Staložena i uvijek nasmijana, ova 37-godišnja ikona stila marljivo radi na razvoju kozmetičkog brenda Olivia Palermo Beauty, a pronašla je vremena i za stvaranje capsule kolekcije u suradnji sa španjolskim brendom Scalpers - ona će svjetlo dana ugledati u studenom. 'Sretna sam što sam bila u prilici dizajnirati ovaj mali set odjevnih predmeta koji će vrlo brzo biti pušteni u prodaju', otkrila je, dodavši da prakticira osnaživanje kroz modu.

'Osobna evolucija podrazumijeva promjene, a moda vam ih daje. Otkrila sam svoju strast gledajući kolekcije visoke mode Giambattiste Vallija, a sada je moda moj život. Donosi puno ljepote u svijet i svakodnevicu, a doista je važno osjećati se kreativno osnaženim. Modom se svakodnevno koristimo, samo je stvar otkriti koji nam stil najviše odgovara', mišljenja je.

  • +2
Olivia Palermo Izvor: Profimedia / Autor: RICCARDO GIORDANO/IPA-AGENCY N / SHUTTERSTOCK EDITORIAL / PROFIMEDIA

Zapravo, unatoč tome što se okružuje najljepšim i najekskluzivnijim brendovima na planetu, njezin je moto uvijek isti: 'Cijena nije bitna, ako je nešto super, super je', a uz to tvrdi (i prakticira) odgovornu potrošnju, kupujući komade brendova koji se vode načelima održivosti.

Unatoč tome, Olivia shvaća da je njezin ormar dosegnuo nesagledive visine, zbog čega je unajmila online uslugu skladištenja odjeće otkrivši je dok je gledala seriju 'Seks i grad'.

U njezinim riječima ima strasti i razuma, kombinacije koju također stavlja u službu drugih. Tako je godinama surađivala kao ambasadorica neprofitne organizacije Dress For Success, čiji je cilj pomaganje ženama da postignu ekonomsku neovisnost, pružajući im mrežu podrške. 'Moj menadžer Derek i ja pomogli smo im da se osjećaju samopouzdanije i sjajnije povratkom u poslovni svijet', kaže.

Uvijek elegantna i urođeno diskretna, Olivia ističe da su izvor njezina fizičkog i mentalnog zdravlja suprug Johannes Huebl, za kojeg se udala 2014., kreativni rad u svijetu modnog dizajna i beauty industrije te stroga rutina koje se drži cijeli život. 'Vježbanje, zdrava prehrana i svakodnevna meditacija za mene su temeljni', zaključila je.

Olivia Palermo Izvor: Profimedia / Autor: Stefano Costantino / MEGA / The Mega Agency / Profimedia