Grece ghanem

Ikona mode pokazuje kako izgledati besprijekorno cool kad pređete 50

24.02.2023 u 14:21

Bionic
Reading

Grece Ghanem s 57 godina prometnula se u jednu od modnih ikona s Instagram profilom kojeg prati gotovo milijun obožavatelja općinjenih njenim dojmljivim stajlinzima

Baš kao i ljepota, moda ne poznaje godine. Posljednjih godina viđali smo više modela koji su u svojim 50-im i 60-im godinama ponosno kročili modnim pistama, poput 52-godišnje Naomi Campbell i 57-godišnje Grece Ghanem.

Upravo je Ghanem postala svojevrsna modna ikona žena starijih od 50 godina, učinivši svoj Instagram profil vječnom inspiracijom i primjerom kako šarene boje i moderni komadi jednako dobro izgledaju neovisno o godinama.

'Uvijek sam voljela pronalaziti načine da bazične komade podignem na višu razinu, koristeći žarke boje i upečatljive dizajne', rekla je u jednom intevrjuu Ghanem, mikrobiologinja po struci.

  • +7
Grece Ghanem Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Na društvenim mrežama ima gotovo milijun pratitelja, a donosimo njene najzanimljivije stajlinge kojima je svim generacija pokazala primjere outfita ulične mode koje ćete poželjeti nositi iznova i iznova.

Traperice su uvijek dobar odabir

Postoji li neko nepisano pravilo da žene starije od 50 godina ne bi trebale nositi traperice? Zaboravite na midi suknje, traperice apsolutno jednako dobro pristaju svim generacijama! Na tjednu mode u Parizu, Grece Ghanem kombinirala ih je sa štiklama, uskim puloverom i kratkim blejzerom, a onda sve podigla na višu razinu torbicom koraljne boje.

Bazični komadi nošeni na cool način

Bazični komadi nisu dosadni ako znate kako ih upariti sa stilom. Iako je njen look bio u neutralnim tonovima i s komadima kao što su traper hlače i klasični baloner, Ghanem je i dalje izgledala neprikosnoveno cool. Kako je to postigla?

Naravno, tajna je u detaljima. Ono što je podiglo njen stajling bile su cipele šarenog dizajna i crossbody torbica svjetlijih nijansi usklađenih s cipelama.

Neočekivane boje podižu svaki stajling

Paleta boja koja se nalazi u garderobi ove 57-godišnje trendseterice kreće se od neutralnih nijansi pa sve do neočekivano žarke ružičaste ili plave. Tajna je u suptilnom uparivanju boja poput crne, sive i bijele s pokojim komadom u živahnoj boji koji će cijeli stajling učiniti vrlo efektnim i potpuno pogođenim.

I zimi možete kreirati dojmljive outfite

Ne postoji godišnje doba u kojem Grece Ghanem ne pokaže nešto jedinstveno čime u nama budi inspiraciju da i sami kreiramo upečatljive stajlinge čak i u tmurnim zimskim mjesecima. Njeni omiljeni zimski komadi su cargo hlače i 'chunky' gležnjače te oversized jakne i kaputi te uvijek prisutni veseli detalji poput šarenog šala ili efektnih torbica.

Pratite trendove

Ne postoje trendove koji su 'pre' moderni. U bilo koje životno doba možete pratiti aktualne trendove, a to je pokazala i Ghanem koju često viđamo u širokim hlačama, oversized jaknama, croppanim blejzerima ili kožnim jaknama s podstavom od vune.

Podignite stajling upečatljivim detaljima

Predimenzionirani šalovi, šarene marame, efektne sunčane naočale ili torbice od neuobičajnih materijala i dizajna, samo su neki od načina na koji možete oživjeti svoj stajling i ako ste stariji od 50 godina.

Eksperimentirajte bez straha

Ne samo da ne morate strahovati od različitih boja i aktualnih trendova, već bez imalo straha može pokazivati i svoje tijelo. Ghanem redovito nosi mini suknje i kratke topiće koji joj stoje toliko dobro da je takvom outfitu nemoguće naći nedostatak.