u trogiru

Ikona domaće modne scene: Matija Vuica slavi 40 godina karijere i predstavlja novu kolekciju 'Minerva'

13.07.2021 u 21:09

Bionic
Reading

Matija Vuica predstavlja svoju novu kolekciju 'Minerva' na autentičnoj i povijesnoj pozornici Trga Ivana Pavla II. u Trogiru

Nezaustavljiv vulkan energije, kreativna erupcija, modna dizajnerica i ikona domaće modne scene, proslavlja 40 godina svoje karijere na jedinstvenoj pozornici trogirskog glavnog gradskog trga. Njena nova kolekcija dio je projekta Nomadica koji već nekoliko sezona putuje na različite destinacija diljem Hrvatske, te nas podsjeća na sve ono zbog čega se isplati stati u obranu života i preživjeti svaki izazov.

Minerva je božica u antičkom Rimu, Minerva je rimsko ime za Atenu, božicu mudrosti i djevičanstva. Štovali su je kao boginju mudrosti koja je obdarila ljude zanatima i poučila ih mnogim vještinama.

S Jupiterom i Junonom tvori trojstvo kapitolskih božanstava. Smatra se djevičanskom božicom ratnika, poezije, medicine, mudrosti, trgovine, zanata i izumiteljica glazbe. Zbog toga je naziv nove kolekcije Matije Vuice svojevrsno 'novo rođenje Minerve'.

Bezvremenska Minerva

U sklopu jedinstvenog kulturnog festivala Opera Selecta, brenda Trogirskog ljeta, te uz pratnju javnosti, te brojnih javnih lica, i ovog puta Matijin je modni performans namijenjen svima, slučajnim prolaznicima ili namjernicima, budnim ljudima, onima željnim svjetla i ljepote, borcima protiv tame. Svi su pozvani u petak, 16. srpnja 2021. u 21,30 sati na Trgu Ivana Pavla II.

40 modela inspiriranim upravo Minervom ulog su energije i dobre volje za budućnost domaće dizajnerice s najduljim stažem koja ovim performansom slavi svojih 40 godina uspješne karijere.