STATEMENT KOMAD

Iako su se na modnoj sceni pojavile prije 80 godina, ove hlače su i danas veliki zimski trend

16.02.2021 u 11:45

Bionic
Reading

Cargo hlače, nadahnute military stilom i s velikim džepovima sa strane, ponovno su jedan od najvrućih trendova koji neće samo tako nestati

Udobne hlače širih nogavica, nastale u 30-ima kao dio standardne uniforme britanske vojske, u prošlosti su bile neizbježnim dijelom odjeće brojnih supkultura, a zatim su se polako počele pojavljivati uklopljene u cool stajlinge fashionistica.

Sredinom 90-ih viđali smo ih posvuda, a rado su ih nosile i Avril Lavigne, Pink, Gwen Stefani...

Cargo hlače koje odišu posebnim, dječačkim šarmom vratile su se na modnu scenu i to u kolekcijama poznatih modnih kuća kao što su Chloé, Prada, Balmain...

  • +2
Bella Hadid Izvor: Profimedia / Autor: @TheHapaBlonde / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Ovaj odvažan modni komad koji plijeni poglede ponosno su prošetale i it djevojke današnjice Bella Hadid i Kaia Gerber, pa nije trebalo puno čekati da statement hlače zavladaju Instagramom.

Cargo hlače izgledaju sjajno i kad se nose s npr. ženstvenim topom ili oversized džemperom, a nekako im predviđamo i veliki come back ovoga ljeta i proljeća u kombinaciji s tenisicama ili popularnim birkenstockicama.

Poznate modne ikone poput influencerice Pernille Teisbaek dokaz su kako se radi o isplativoj modnoj investiciji pa ih nose cijele godine.