MI VAS UVJERAVAMO...

I, može li kratka frizura biti seksi, ili ne?

19.07.2013 u 08:43

  • +11

Poznate ljepotice s kratkom kosom

Izvor: tportal.hr / Autor: Reuters/Dražen Breitenfeld/Matej Grgić/Sipa

Bionic
Reading

Zaštitni znak velikih glumačkih ljepotica poput Kim Basinger i Nicole Kidman bila i ostala duga, bujna kosa, neke su karijeru gradile na njoj, a sve ih je više koje to i danas čine - kratkim frizurama

Možete li zamisliti naše Miju Begović ili Vlatku Pokos ošišane na 'ježića'? Zacijelo ne, ali zato možete Indiru, Ivanu Ergić, Anicu Kovač, Juditu Franković, Ivanu Banfić. Sve su one imale petlje isfurati kratku kosu i na svoj način furati i ženstvenost i seksipil.

Nekad je kratkom frizurom žarila i palila čak i Sophia Loren, a u šezdesetima je modni svijet poludio za Twiggy, tada najpopularnijim modelom. Obje su izazvale lavinu jer su žene mahom trčale u frizerske salone s njihovim fotografijama.

Danas od stranih modela istu pomutnju unosi Karlie Kloss, manekenka svjetske slave u koju su sve pozornije uprte oči modnog svijeta, a koja je za oko zapela i Leonardu DiCapriju. Ona je najnovije lice s kratkom frizurom koju će ovih dana otkriti britanski Vogue koji na svojim stranicama najavljuje – Karlie će nas sve navesti da posegnemo za škarama.


No to već dugo čine i Charlize Theron, Halle Berry, Agyness Deyn, Pixie Geldof, Sharon Stone

I podsjećamo, u prvi mah se čini da je kratka kosa najmanji problem što se tiče održavanja frizure, no prevarili biste se! To znači češće posjećivanje frizera i svakodnevno oblikovanje, a i puštanje kose prepuno je izazova, mnogi će reći i – muke.