VINTAGE IZDANJE

I dalje joj pristaje: Slavna Dankinja blistala u haljini kakvu je nosila prije 28 godina

13.03.2024 u 11:32

Bionic
Reading

Danski supermodel bila je jednom od mnogobrojnih ljepotica koje su obilježile crveni tepih nove oskarovske zabave magazina Vanity Fair

Moda 90-ih uvelike se vratila na jednoj od najposjećenijih oskarovskih zabava - i to na više načina.

Legendarna ljepotica s modnih pisti, Helena Christensen, tako je brojne oduševila izdanjem u skulpturalnoj, crno-bijeloj haljini na jedno rame, a posebice kada je otkrila kakva se priča krije iza nje.

  • +2
Helena Christensen Izvor: Profimedia / Autor: Michael TRAN / AFP / Profimedia

Danas 55- godišnja Christensen na svom Instagram profilu otkrila je da je ovu haljinu već imala priliku nositi, godine 1996. na pariškoj reviji Johna Galliana.

'Tako sam bila uzbuđena što sam se mogla vratiti u jednu od svojih najdražih haljina koje sam nosila na pisti- Steznik ovoga puta nije u potpunosti zatvoren', priznala je Christensen na račun haljine kakvu je posljednji put nosila prije 28 godina.

Ovaj arhivski primjerak haljine Johna Galliana ne nalazi se samo u ormaru poznate Dankinje. Isti model dostupan je u prodaji na stranici Tab Vintage, po cijeni nešto višoj od 10 tisuća eura.

Osim Christensen, za vintage trenutke na crvenom tepihu najposjećenije oskarovske zabave pobrinule su se i poznate holivudske plavuše, Margot Robbie i Sydney Sweeney.

Zvijezda filma 'Barbie', nakon oskarovskog izdanja u crnoj haljini brenda Versace, na zabavi Vanity Faira osvanula je u korzetnom bodiju zlatne boje iz kolekcije Thierryja Muglera predstavljene 1996. godine.

Jedna od danas najpopularnijih holivudskih plavuša, glumica Sydney Sweeney, na zabavi je rekreirala oskarovski look Angeline Jolie iz 2004. godine, sa sjajnom bijelom haljinom dizajnera Marca Bouwera.