EQUUS U NEW YORKU

Hyundaijev odgovor na Mercedes S i Lexus LS

02.04.2010 u 13:28

Bionic
Reading

Hyundai posljednjih godina bilježi nevjerojatan napredak. Povećanje kvalitete i povoljna cijena njihovih vozila rezultirala je rastom prodaje na svjetskim tržištima čak i u vrijeme globalne recesije, a sada korejski proizvođač pokazuje da mu namjera nije samo drmati nižim i srednjim segmentima

Na automobilskom salonu u New Yorku Hyundai je predstavio američku izvedbu limuzine visoke klase – Equus kojim će korejski proizvođač preko bare konkurirati modelima poput Mercedesove S-klase i Lexusovog LS-a.

Equus je građen na izduženoj platformi kupea Genesis, te koristi stražnji pogon, a baš kao i luksuzna europska i japanska konkurencija, opremljen je svom silom elektronike – od adaptivnog tempomata do Thermoelectric sustava sjedala koje prilagođava ventilaciju temperaturi tijela te elektronski kontroliranog zračnog ovjesa.

Pod poklopcem 2.200 kilograma teške limuzine nalazi se višestruko nagrađivani 4.6-litreni motor V8 sa 385 KS i 450 Nm okretnog momenta. Uparen sa šesterostupanjskim automatskim mjenjačem ZF, Equus s ovim motorom do 100 km/h sprinta za 6,4 sekundi, te doseže elektronski ograničenu brzinu od 250 km/h.

Unatoč svim ovim impresivnim stavkama, Hyundai planira zadržati cijenu Equusa ispod konkurencije, a ona će u SAD-u iznositi između 50.000 i 60.000 američkih dolara.