SLAVNI PRED OLTAROM

Hrvatice biraju samo raskošne vjenčanice

17.02.2011 u 09:00

Bionic
Reading

U posljednjih godinu i pol dana podosta je naših slavnih parova izreklo sudbonosno 'da'. Mnogi su se vjenčali u 'skromnom', intimnom krugu obitelji i prijatelja, no mladenke su, sve do jedne, sjale u blistavim, raskošnim vjenčanicama

Raskošno slavlje, teško dva milijuna kuna, Malina Grahek i Josip Šelendić lani su u rujnu upriličili u zelenilu zagrebačkog Country golf cluba. Na listi uzvanika našlo se petstotinjak gostiju, a pjevao je Đani Stipaničev. Malina je imala jednu od najglamuroznijih sniježno bijelih, slojevitih vjenčanica viđenih u posljednje vrijeme na našim poznatim mladenkama.

Zagrebački poduzetnik Davor Bienenfeld vjenčao se prošlog ljeta s bivšom manekenkom Annom Lenom Dekanić. Mladenka je nosila laganu, dvoslojnu usku vjenčanicu koja je sezala do poda, s vrlo tankim naramenicama. Donji dio haljine bio je u boji tamnog pudera, a gornji prozirni, boje slonovače, posut kristalićima. Mladoženja je pak bio u crnom odijelu i bijeloj košulji te je nosio leptir mašnu.

Vanja Bosnić i nogometaš Luka Modrić vjenčali su se lani u svibnju u zagrebačkom restoranu Okrugljak. Na vjenčanju je Vanja nosila sivu haljinu, jednostavnu, vrlo elegantnu i – trudničku. Haljina je bila rezana ispod grudiju, odakle se širila u naborima sve do poda. Diskretan, vrlo efektan detalj bile su naramenice sa svjetlucavim detaljima, koje su počinjale duboko na dekolteu i širile se u obliku slova V.

Darijo Srna i Mirela Forić vjenčali su se u svibnju prošle godine na terasi dubrovačke vile Agava. Mladenka je blistala u vjenčanici boje pudera američke dizajnerice Caroline Herrere, a mladoženja u odijelu Dolce&Gabbana. Mirela je kupila haljinu u Londonu, baš kao i Valentinove sandale s visokim potpeticama te čipkasti šal.

Morski dio vjenčanja Ahmada Sharbinija i Dragane Janković

U lipnju lani vjenčali su se i napadač Hajduka Ahmad Sharbini i njegova djevojka, folk pjevačica Dragana Janković. Trudna mladenka je nosila dugu bijelu vjenčanicu koja se, sva u tilu, širila prema dnu, a Ahmad je bio u sivom odijelu, prsluku, bijeloj košulji i kravati.

Voditeljica i urednica vijesti na RTL televiziji Ana Brdarić udala se lani, baš na Staru godinu, za Marka Boljata u zagrebačkoj crkvi Marije Pomoćnice. Bila je ciča zima, pa je preko elegantne, sjajne bijele vjenčanice nosila kratki bež sako.

Pjevačica Marija Husar izrekla je sudbonosno 'da' odabraniku Vjekoslavu Rimcu u crkvi Svetog Petra i Pavla u Livnu, i to u lipnju 2009. Nosila je bijelu haljinu koja je tijelo obavijala u naborima, a imala je i dugi veo koji je cijeloj njezinoj pojavi dao posebnu draž.

Rujan 2009. bio je sudbonosan za Gorana Navojeca i Larisu Lipovac. Vjenčali su se u viškoj crkvi Gospe od spilica, a nakon svečanog čina preselili su se iza kamenih zidina Ville Kaliope, renesansnog ljetnikovaca iz 16. stoljeća. Larisa je blistala u haljini bez naramenica, čime je do izražaja došla ogrlica od osam nizova bisera oko vrata. Kosu je skupila na zatiljku te joj se na glavi isticao veo.