NJUJORŠKA DIZAJNERICA

Holivudske zvijezde lude su za njezinim haljinama, a ona obožava - Dubrovnik

19.06.2016 u 10:26

  • +2

Slavne dame u hit haljinama

Izvor: Profimedia / Autor: Tportal.hr/Mihaela Maras

Bionic
Reading

Slavne dame sve se više može uočiti u prozračnim haljinama koje idu ruku pod ruku s aktualnim vremenskim uvjetima. U vrijeme kada modna industrija nalaže retro stil odijevanja, haljine u boho maniri modni su must-have. Sudeći prema slavnim ljepoticama, upravo takvi modeli haljina, nastali u režiji njujorške dizajnerice Ulle Johnson, komadi su kojima je teško odoljeti

Dizajnerica Ulla Johnson, čije su haljine zaludjele slavne dame, rođena je i odgojena na njujorškom Manhattanu, a s roditeljima arheolozima u djetinjstvu je imala priliku obići brojne svjetske destinacije. Prije nego što je postala omiljena dizajnerica slavnih, Ulla Johnson na svjetskim proputovanjima nekoliko puta je stala i u Dubrovniku gdje je kao dijete uživala u ljetnim praznicima. Kako otkriva u jednom intervjuu, upravo je Dubrovnik grad koji ima posebno mjesto u njezinu srcu.

'Ja sam tip osobe koja se zaljubljuje u svako mjesto koje posjeti. Nedavno sam po prvi put bila u Formenteri i postala sam opsjednuta tim mjestom. Odrasla sam redovito posjećujući Dubrovnik, pa Dubrovnik ima i uvijek će imati posebno mjesto u mom srcu', kaže uspješna dizajnerica koja je luda za putovanjima na kojima kupuje i lokalne proizvode.

Jedna od njih je ulje od lavande i to dalmatinsko: 'Volim kupovati lokalne proizvode koje ne mogu pronaći kod kuće. Najdraže mi je ulje od lavande s dalmatinske obale, aloe vera gel s Ibize i ayurvedska ulja iz Indije, sve što je napravljeno u malim serijama i lokalno.'

Svoj put do statusa omiljene dizajnerice slavnih, Ulla Johnson započela je 2000. godine osnovavši istoimeni brend koji je s godinama postepeno gradila i unaprjeđivala. Glavna karakteristika njezine odjeće jest neopterećenost, lako nošenje i bezvremenski izgled. Njezine jednostavne haljine, bluze, veste, a u posljednje vrijeme kupaći kostimi i cipele, zaintrigirali su modnu javnost i dame poput velikih filmskih zvijezda i poznatih modela.

'Po pitanju dizajna, uvijek polazim od sebe. Mnogo putujem, živim u gradu, ljeto obožavam provoditi na plaži, stoga želim posjedovati odjevne komade koji su svestrani, koji istovremeno mogu biti elegantni i laki za nošenje, komade koji će izgledati odlično nakon što ste na plaži proveli 10 sati i kada odlučite uskočiti u cipele s visokom potpeticom', objašnjava dizajnerica.

Ljubav prema putovanjima i odjeći koja se formom prilagođava različitim prilikama i aktivnostima, glavni je temelj i inspiracija koja stoji iza kreacija ove njujorške dizajnerice.

Slavne dame osobito zanimanje pokazuju prema njezinim haljinama u kojima se često mogu ugledati. Ulline haljine ukrašene upečatljivim printovima ili jednobojne verzije ukrašene vezenim detaljima, u potpunosti slijede boho stil odijevanje. U vrijeme kada modna industrija nastoji nametnuti retro stil odijevanja, Ulline haljine u boho maniri očekivano uživaju veliku pozornost.

Za razliku od sličnih luksuznijih brendova, Ulla svoje komade iz kolekcija nudi po znatno pristupačnijim cijenama. Haljina koju je nedavno nosila Viktorijina anđelica Rosie Huntington- Whiteley nalazi se u prodaji za nešto više od 1500 kuna.

#rg @rosiehw #aidadress #ullajohnson ??????

Fotografiju objavljuje Ulla Johnson (@ullajohnson)


Osim Rosie Huntington-Whiteley, čarima haljina Ulle Johnson nisu odoljele ni zvijezde poput Angeline Jolie, Kate Bosworth ili Jennifer Lawrence koja pokazuje posebnu ljubav prema brendu indirektno postavši njegova slavna ambasadorica.

#jenniferlawrence #simonedress #estrellaponcho #ullajohnson ✨

Fotografiju objavljuje Ulla Johnson (@ullajohnson)