PLATNENI ĐIR

Hoće li Superga iz mode izbaciti konversice?

18.05.2011 u 14:16

Bionic
Reading

Već nekoliko godina Converse je najpoželjnije ime na platnenim tenisicama, no ovog proljeća uočen je velik povratak brenda Superga. Da je ovo ozbiljna modna stvar, govori činjenica da su u njima već viđene Katie Holmes, Kelly Brook, britanska fashionistica Alexa Chung…

Jeste li znali da talijanske platnene tenisice Superga, s debelim bijelim gumenim potplatom, pomodarke nose još od davne 1925. godine? Njihovi ravni potplati i jednostavnost tako su desetljećima dio ama baš svakog zamislivog casual izgleda. Osim među Talijankama, ove su sezone hit među slavnim Britankama.

Alexa Chung, popularna TV voditeljica koju mnogi nazivaju modnom ikonom, ove je godine izabrana kao model za reklamu za nove tenisice Superga. Ona svoje nosi u boji bijele kave, u kombinaciji sa slatkom mini haljinicom u stilu šezdesetih.

Glumicai model Kelly Brook voli univerzalne bijele koje je kao trudnica nosila uz žute traperice uskih nogavica, dok ih britanska voditeljica Fearne Cotton nosi u ružičastoj boji, i to uz široke, tzv. 'boyfriend' traperice i još uvijek aktualan predimenzionirani sako.

Posljednje veliko oživljavanje Superga dogodilo se devedesetih godina prošlog stoljeća. Tada je moda nalagala da se nose samo u bijeloj ili tamnoplavoj boji i samo ako ste bili skloni androginom izgledu.

Kelly Brook u Supergama

Ova nova kolekcija Superga klasična je varijacija na temu, ali u novim bojama u printovima, te se očekuje njihov ponovni povratak na velika vrata, bez ikakvih sličnih ograničenja.

Ove su godine dakle ipak dopuštene čak i one prugaste, a nose se uz minice šorceve i capri hlače, no u tom slučaju zaboravite na čarapice. U obzir eventualno dolaze hulahopke! Naravno, očekujemo ih na ulicama svih modnih gradova, ako je suditi po trendsetericama koje su se u njima već ponosno prošetale.

Ipak, ne zaboravite: mi se možemo pohvaliti i svojim brendom u platnenom svijetu, legendarnim startasicama Borovo ih već nekoliko sezona nudi u vrlo atraktivnim izdanjima, po tome nikako ne zaostaju za svjetskim brendovima. Izbor uzoraka i boja im je popriličan, a i jednako su neuništive.