BORBA PROTIV RAKA DOJKE

Hana Hadžiavdagić u toplesu

08.10.2014 u 13:54

Hana Hadžiavdagić

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Vanja Lisac

Bionic
Reading

Voditeljica Hana Hadžiavdagić Tabaković u mjesecu ružičaste vrpce, kojem je glavni cilj upozoriti na važnost ranog otkrivanja raka dojke, odlučila je dati podršku oboljelima od te opake bolesti

Hana Hadžiavdagić Tabaković pridružila se brojnim poznatim ženama koje su podržale akciju borbe protiv raka dojke i njegova ranog otkrivanja. Voditeljica je osvanula potpuno gola na naslovnici ženskog, bosanskohercegovačkog magazina Azra. U intervjuu je ispričala da je i sama u rizičnoj skupini jer je od te zloćudne bolesti preminula njezina baka te da zbog toga već punih 12 godina redovito odlazi na liječničke preglede.


'Svaka žena trebala bi biti osviještena jer ta opaka bolest odnese pola milijuna ljudi godišnje. Moja baka, Nana Nusreta nikada nije odustajala od života jer je htjela da bude tu za mene i moju majku. Evo, i sada su mi pune oči suza kada govorim o njoj, jer za mene je ona bila druga majka. Cijelog života živjele smo skupa i bila mi je najveća podrška', ispričala je, među ostalim, Hana u intervjuu za magazin Azra.

Nada se da će njezina ispovijest o ovoj zloćudnoj bolesti pomoći ženama u BiH i šire jer, kako kaže, prevencija postoji, rak dojke nije kraj i nikada ne treba odustati od života.