laskava i bezvremenska

Haljina s kojom je princeza Caroline 80-ih ušla u modnu povijest sada je dobila svoju povoljniju verziju, a krije se na Zarinim policama

10.01.2023 u 12:53

Bionic
Reading

Plava haljina koju je monegaška princeza Caroline nosila u proljetnoj noći 1989. godine, a koji je ušla u modnu povijest kao jedna od najupečatljivijih odjevnih kombinacija slavne plemkinje, sada je dobila svoju aktualnu i cjenovno znatno pristupačnu verziju

U 80-im godinama prestižni Time monegašku princezu od Monaka prozvao je 'slatkicom Europe', a to poprilično jasno odražava njezin stil, ali i utjecaj. Monegaška princeza bila je cijenjena diljem kontinenta, uglavnom zbog svog stila. Carolina, koja bi se s pravom mogla nazvati 'it' djevojkom tog vremena, snažno je utjecala je na trendove 80-ih i 90-ih.

Svako pojavljivanje kraljevske obitelji iščekivalo se s velikim nestrpljenjem, a njezin je utjecaj bio toliki da u današnje vrijeme njezina garderoba iz mladih dana ne samo da nije zastarjela, već je praktički predvidjela mnoge trendove.

Zbog toga je pretraživanje arhive stilova Caroline od Monaka, baš i ormara princeze Diane, te inspiriranje njima jedan od čestih hobija brojnih obožavatelja mode, ali i dizajnera. No, nisu samo modne piste i veliki dizajneri inspirirani Carolininim ormarom, već se i Zarini dizajneri posežu za njezinim modnim prijedlozima i izborima koje je princeza od Monaka nosila prije nekoliko desetljeća.

Tako je, na primjer, haljina koju je princeza Caroline nosila povodom zaruka 1977. protekle godine bila veliki hit, a svije verzije pokazali su brojni brendovi brze mode, a tu su i espadrile koje je monegaška princeza obožavala nositi, baš kao i kraljica Letizija. No, najnoviji Zarin odjevni predmet koji snažno podsjeća na princezu Carolinu i njezin stil vjerojatno je jedan od najfantastičniji koji smo do sada imali prilike vidjeli.

Inditexova perjanica među svoje novitete uvrstila je tirkizno plavu haljinu, s laskavim dekolteom oblikovanim nabranim trakama te prorezima na suknji. Dizajn neodoljivo podsjeća na kreaciju koju je Carolina od Monaka nosila na gala svečanosti Crvenog križa 1989. godine.

Taj spektakularni dizajn zbog svog izgleda ušao je u povijest kao jedna od najlegendarnijih haljina monegaške princeze Caroline, ali i zbog činjenice da je to haljina za posljednji bal s njezinim suprugom Stefanom Casiraghijem.

Zarina verzija koja u modni fokus vraća halter izrez i vrlo sličnu tirkiznu boju, ipak izostavlja zlatne detalje prisutne na Carolininoj haljini.

Ovaj model savršen je za svečane prigode, no zbog odsustva istaknutih detalja ovaj model lako je nosiv i u nešto ležernijim prilikama. Lepršava i laskava haljina u Zarinoj verziji prodaje se, uslijed sniženja, po cijeni od 39,99 eura, a dostupna je u veličinama od XS do XL.