SLAVNA POTVRDA

Haljina koju ćete obožavati nositi narednih mjeseci

08.06.2016 u 08:49

  • +6

Poznate dame u maxi haljinama

Izvor: Profimedia / Autor: Tportal.hr/Mihaela Maras

Bionic
Reading

Omiljenim komadom u proljetnim danima mnogih poznatih dama, pokazala se elegantna i praktična maxi haljina

Ovaj tip haljine predstavlja najbolji spoj praktičnosti i elegancije, stoga nimalo ne čudi činjenica njezina uzastopnog povratka svake proljetne sezone kao must-have komada. Zahvaljujući kroju, maxi haljine se ističu kao jedna od najzahvalnijih krpica pri slaganju kombinacija. Znaju to i slavne dame koje su dobro vrijeme iskoristile za dnevne kombinacije u znaku maxi haljina.

Iako djeluju kao prejednostavan odjevni komad koji će odmah podariti odlične modne rezultate, ipak je riječ o komadu koji zahtijeva malo znanja i stilističkih vještina.

Prije nego što se odlučite za kupnju maxi haljine, u obzir biste trebali uzeti nekoliko bitnih faktora. Maxi haljina, sama po sebi, odjevni je komad koji će uspješno prekriti nedostatke i naglasiti prednosti, no pritom je potrebno odabrati haljinu koja u potpunosti odgovara vašoj tjelesnoj građi i stilu.

Iako vlada nepisano pravilo da su maxi haljine zbog svoje dužine rezervirane za osobe visoka rasta, to ne mora biti u potpunosti točno. Osobe niskog rasta itekako mogu isprobati čari dugih haljina, no pritom bi trebale izbjegavati modele koji se vuku po podu.

Ako imate širi struk, modni stručnjaci savjetuju da prednost dajete maxi haljinama koje stižu sa širokim pojasom ili imaju naglašeniji gornji dio. Jednobojne maxi haljine odlično će izgledati uz modne dodatke upečatljivih boja, printova i tekstura, dok ćete s onima print uzorka morati malo više pripaziti, što se prvenstveno odnosi na mjeru u kombiniranju printova.

Za razliku od stiliziranja jednobojnih maxi haljina, za one s printom vrijedi suprotno pravilo. One će najbolje zablistati u kombinaciji s jednobojnim modnim dodacima koji bojom previše ne odskaču od onih na haljini, kao i presijavajućim nakitom.

Dugačke maxi haljine najbolje će izgledati u paru s platformicama, sandalama i uvijek aktualnim špagericama, no ova 'prikladna obuća' lako se može zamijeniti parom trendovskih tenisica, balerinki ili mokasina, što potvrđuju dame poput modela Karlie Kloss i Taylor Hill.