udobno i efektno

Haljina ili vesta sa suknjom? Nije važno, ovaj chic trend obožavat ćete narednih mjeseci

03.12.2021 u 14:31

Bionic
Reading

Ovu modnu sezonu obilježavaju modeli koji slave udobnost, ali i povratak trendova koji su modnom scenom žarili i palili 90-ih godina. Dokazuje to i rastuća popularnost stilske kombinacije džempera sa slip haljinom ili satenskom modnom suknjom koji ove sezone doživljava nevjerojatnu interpretaciju

Kada je crveni tepih predstavljao samo komad pliša na koji su glumci povodom premijere filmova nerijetko znali stići u vrlo ležernim kombinacijama. Naime, bilo vrlo uobičajeno da se zvijezde 90-ih na crvenom tepihu pojavljuju u svojim uobičajenim dnevnim stajlinzima.

Jedna od vrlo trendi kombinacija predstavljala je onu koja je uključivala široki džemper, suknju i vrlo često Converse tenisice. Tu vrlo jednostavnu, a tako efektnu kombinaciju smislila je legendarna Kate Moss koja je uvijek imala jako dobar nos za hit mjesta za izlaske, modne kombinacije koje u rekordnom roku postaju vrući hit te dobre poslovne suradnje.

  • +14
Trendi puloveri za jesen Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Upravo je Kate ta koja je prva isfurala smokey eyes koji je godinama bio jako poželjan u beauty svijetu, ali i neopterećenu, a tako upečatljivu kombinaciju suknje i džempera koji ove zime doživljava stilsku interpretaciju i bilježi rastuću popularnost. Radi li se o haljini ili pak o džemperu u kombinaciji sa suknjom? Kako god, radi se o vrućem modnom trendu koji ćemo viđati posvuda i koji će sve zaljubljenice u modu i influencerice poželjeti u svom ormaru.

  • +9
Ljetne suknje nosive i u hladnijim danima Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Ovaj novi modni trend temelji se suprotstavljanju kontrastnih tkanina (pletenih i satenskih), različitih stilova (ležerni i elegantni) te komada namijenjenih različitim godišnjim dobima (ljetna haljina ili suknja i zimska vesta) te kombinacijom pletenog gornjeg dijela te lepršavog donjeg dijela.

  • +19
Slip haljine Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Radi li se ipak o haljini?

Ako pitate Mango, odgovor je 'da'. U njihovoj viziji ovog trenda radi se o haljini čiji je gornji dio u obliku pletene tanke veste koja se s čipkanim prijelazom nastavlja u satensku, elegantnu suknju. Ovaj model ima jednak efekt kao i vesta sa suknjom ili haljinom te predstavlja odličnu alternativu trendi pletenim haljinama.

Možda je i ipak suknja s džemperom

Ova kombinacija je poznata kao formula Meghan Markle i uključuje kombinaciju basic slip suknje ili satenske midi suknje s finim pletenim džemperom. Ova kombinacija vrlo je udobna i nosiva u različitim prigodama te dopušta različite kombinacije. Ipak, jedna od najlakših načina je kombiniranje različitih nijansi iste boje, a ako želite biti totalno i trendu tada neka vaš izbor bude suknja cvjetnog uzorka sa širokim džemperom od kašmira i V izrezom.

Trend 2-u-1 haljine

Za ovaj vrući modni hit potrebna vam je samo haljina-spavaćica kakva je bila veliki hit 90-ih godina i odgovarajući džemper kako biste postigli isti efekt. Ova kombinacija odlično izgleda kako sa širokim tako i kratkim džemperima te s ravnim i lepršavim haljinama. Cilj ovog trenda je tijekom hladnih mjeseci produljiti vijek trajanja i nošenja slip haljine dodavanjem dodatnog sloja, toplog džempera. Uz ovu kombinaciju odlično će izgledati gležnjače, ravne ili na visoku petu – pokušajte, sigurno skinny traperice neće odjenuti sve do prvih dana proljeća.