MIJENJA STRATEGIJU

H&M pomaže svijetu u borbi protiv koronavirusa: Švedski modni div proizvodit će maske, rukavice i zaštitnu opremu

23.03.2020 u 09:34

Bionic
Reading

Švedska multinacionalna tvrtka H&M odlučila je pomoći u borbi protiv širenja zaraze koronavirusom, prvenstveno zdravstvenom osoblju koje je prvo na udaru. Zalihe jednokratnih kirurških maski i rukavica svakim su danom sve manje, stoga je H&M najavio da će proizvoditi zdravstvenu opremu koja će medicinskom osoblju olakšati posao

Modni div H&M usmjerit će svoje snage na proizvodnju tisuća kirurških maski, liječničke zaštitne opreme i rukavica koje su zdravstvenom osoblju neophodne u borbi protiv koronavirusa, a sve su traženije na svjetskom tržištu. Zbog manjka ovih proizvoda cilj švedskog high street diva je u najkraćem mogućem roku isporučiti ih bolnicama koje imaju problema sa zalihama.

Tvrtka će također kupiti zdravstvenu opremu od postojećih proizvođača kako bi pomogla spriječiti globalnu katastrofu i suzbiti broj oboljelih koji je u svijetu premašio brojku od 305.000.

Helena Helmersson, koja je u siječnju preuzela funkciju izvršne direktorice H&M-a, rekla je kako 'ovim potezom H&M želi napraviti svoj prvi korak u pružanju podrške' zdravstvenom osoblju koje se danonoćno bori protiv bolesti COVID-19.

H&M nije jedini koji je priskočio u pomoć na ovaj način. Prošlog tjedna grupacija LVMH iz Kine je naručila 40 milijuna maski za pomoć Francuskoj, nakon što je svoje tvornice kozmetike prenamijenila za proizvodnju dezinfekcijskih sredstava za ruke.

Britanska tvrtka Brew Dog, koja se bavi proizvodnjom craft piva, isporučila je dezinfekcijska sredstva za ruke, izrađena u njihovoj destileriji, odjelu intenzivne njege bolnice u Aberdeenu u Škotskoj.