SPOJ STAROG I NOVOG

Mladenka zablistala u vjenčanici koju je posudila iz bakinog ormara

08.04.2024 u 11:54

  • +5

Vjenčanje madridskog gradonačelnika

Izvor: Profimedia / Autor: ZUMAPRESS.com / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Bionic
Reading

Proteklog vikenda na ulicama glavnog grada Španjolske bilo je posebno živahno zahvaljujući vjenčanju madridskog gradonačelnika Joséa Luisa Martíneza-Almeide i njegove odabranice, Terese Urquijo

Proljetna sezona vjenčanja službeno je započela, a u Španjolskoj je otvorena ceremonijom koja je izazvala veliku pozornost lokalnih medija.

U bračnu luku ove subote, u crkvi San Francisco de Borja smještenoj usred zlatne milje Madrida, uplovio je njegov aktualni gradonačelnik, José Luis Martínez-Almeida.

Njegova odabranica, Teresa Urquijo, za poseban dan odabrala je vjenčanicu s bogatom poviješću.

Danas davne 1961. godine do oltara ju je nosila mladenkina baka. Izvorno ju je stvorio dizajner Pedro Rodríguez, a novopečena supruga madridskog gradonačelnika prilagodila ju je figuri i današnjici, uz asistenciju lokalnog brenda Navascués.

Istu vjenčanicu godine 1995. nosila je i mladenkina majka, Beatriz Moreno y de Borbón.

Većinski izrađena od brokata sa srebrnim koncem, ova vjenčanica ističe se uvijenim ovratnikom i detaljem puf rukava. Veo, kako ističu iz španjolskog brenda Navascués, izrađen je od gazara i svilenog tila izvezenog srebrnim koncem, u skladu s materijalom žakarda od kojeg je stvorena vjenčanica.

Ova vjenčanica s bogatom poviješću na sjajan način spaja tradiciju i modernost - od kroja šezdesetih, koji nas vraća u doba vladavine Jackie Kennedy, do detalja pufastih rukava koji današnje mladenke posebno preferiraju.