MODNI HIT

Gležnjače nikad nisu bile tako zavodljive kao ove sezone

02.10.2016 u 08:00

Bionic
Reading

Vrijeme je da se oprostite sa sandalama i uskočite u najpoželjniju obuću za hladnije dane - gležnjače, ali ne bilo kakve… Zaboravite na modele od brušene i glatke kože, ove sezone prepustite se zavodljivom baršunu koji suvereno vlada jesenskim trendovima, a najpoželjniji je upravo na gležnjačama

Cipele u bojama, s printovima, različitih struktura te s otkačenim petama od metala, prozirne plastike i drveta ove godine dominirale su stajlinzima. U modu su se u velikom stilu vratile stabilne i udobne blok pete koje nikad nisu bile tako trendi, a nakon što su osvojile sandale na red su došle gležnjače i čizme.

Narednih mjeseci nećete pogriješiti odaberete li gležnjače s blok petom, a čak i ako niste skloni modnim eksperimentima, odvažite se za modele koji će u trenu podići i najjednostavniji, da ne kažemo najdosadniji outfit. Instant stajliš rješenje su gležnjače od baršuna uz koje će i obične traperice i vesta izgledati kao modna kombinacija iz street style priloga sa svjetskih modnih tjedana.

U moru crnih čizama modeli od baršuna, po mogućnosti i s efektnim printom, izdvojili su se kao jedan od najpoželjnijih modnih trendova ove sezone, a u prilog tome govore i stajlinzi slavnih ljepotica poput Kendall Jenner, Gigi Hadid ili Kaie Gerber, koje su među prvima prepoznale njihov potencijal, dok se Taylor Swift odvažila i za model do poviše koljena u crvenoj boji.

Uostalom, modni minimalizam trenutačno je out - Gucci je pokrenuo novu eru maksimalizma koju su prigrlili ostali dizajneri, a šareno, veselo, razigrano trenutačno je jako in.

Ako se ne možete zamisliti u Guccijevoj eklektičnoj kombinaciji s mnoštvom printova i boja, svoje provjerene kombinacije u crnom ili sivom od glave do pete ' apdejtate' gležnjačama od baršuna i u modnu jesen zakoračite sa stilom, a zahvaljujući blok peti i jako udobnom izdanju.