NEZABORAVNA SERIJA

Gdje su nestale zvijezde 'Princa iz Bel Aira'?

11.11.2014 u 14:30

Bionic
Reading

Legendarni sit-com 'Princ iz Bel Aira' koji se prikazivao od 1990. do 1996. stekao je mnogo fanova, a osim Willa Smitha koji je postao planetarno poznat, odličan posao odradili su i ostali članovi glumačke ekipe

Možda ste zamijetili, a možda niste, ali kroz ovu popularnu seriju su prošla mnoga poznata showbizz imena. Najredovitiji gost bio je genijalni glazbenik Quincy Jones, koji je napisao i uvodnu temu za seriju. Quincy se pojavljuje kao taksist u špici, a osim njega uloge su imali William Shatner, Jay Leno, Tyra Banks, Boyz II Men, Don Cheadle, Donald Trump, Hugh Hefner, Queen Latifah, Bo Jackson, Heavy D, Zsa Zsa Gabor, Chris Rock (u haljini) i dr.

Istražili smo gdje su i što danas rade drugi članovi obitelji Banks: Carlton, Hilary, Ashley, Vivian, Geoffrey…


Sjećate li se Carltona? Ovako danas izgleda Alfonso Ribeiro

Willow uštogljeni bratić Carlton (glumio ga je fantastični Alfonso Ribeiro) ušao je u legendu svojim plesnim 'umijećem' kojim bi nas nasmijao do suza. A kako zbilja pleše u stvarnom životu, 43-godišnji glumac je pokazao u američkoj verziji 'Plesa sa zvijezdama' oduševivši žiri i gledatelje svojim sjajnim izvedbama. Nije nestao iz svijeta showbizza: glumio je u showu In The House, a ostvario i cameo uloge između ostalih i u filmu Love Wrecked s Amandom Bynes. Prije dvije godine nakon propalog braka, oženio se Angelom Unkrich. Ima dvoje djece.


Ovako danas izgleda Ashley Banks (Tatyana Ali)

Sjećate li se simpatične Willowe sestrične Ashley? Glumica koja ju je interpretirala, Tayana Ali danas ima 34 godine i uspješna je glumica, pjevačica i politička aktivistica. Dokazala je i da nije samo lijepo lice: diplomirala je antropologiju na Harvardu. Talentirana je i za glazbu - objavila je čak dva albuma! Odlično govori španjolski, a bila je 2008. i u kampanji Baracka Obame. Zbilja impresivno!

Joseph Marcell koji je glumio baltera Geoffreyja uveseljavao nas je svojim sarkazmom i ludim opaskama na račun svojih poslodavaca. Nakon završetka snimanja 'Princa', 65-godišnji Marcell pojavio se i u serijama 'The Bold and the Beautiful' i u britanskim 'EastEndersima'. Manje je poznato da je ovaj talentirani glumac završio glumu u The Royal Shakespeare Companyju, a glumio je u predstavama 'King Lear' i 'Richard III'.


Phillipa Banksa glumio je James Avery

Willow tetak Phillip Banks (glumio ga je James Avery), nažalost više nije među živima. Početkom ove godine preminuo je u dobi od 68 godina od komplikacija tijekom operacije srca. Avery je nakon završetka snimanja 'Princa' ostvario uloge i u serijama 'Uvod u anatomiju' i 'Harryjev zakon' te u nizu filmova.

Zgodna Karyn Parsons koja je glumila razmaženu Hilary Banks glumila je u filmovima poput 'Major Payne' i 'The Ladies Man'. Zadnji put je viđena na TV-u početkom 2000. u seriji 'The Job'. Danas ima 47 godina i u braku je s redateljem Alexanderom Rockwellom. Ima dvoje djece, piše abcnews.go.com

Janet Hubert glumila je prvu Willowu tetuVivian Banks. Glumica je 1993. napustila seriju zbog trudnoće mada se pričalo da je to zapravo bilo zbog neslaganja na setu. Janet je studirala ples na prestižnom Juilliardu. Nakon 'Princa s Bel Aira',  pojavila se u 'The Jamie Foxx Showu' i 'NYPD Blue', prije nego što je dobila angažman u seriji 'The Job' s bivšom kolegicom iz 'Princa' Karyn Parsons koja je glumila Hilary. Gostovala je u 'Prijateljima' te u 'One Life to Live' od 2005. do 2010. godine.

Daphne Maxwell Reid bila je druga teta Viv. Ostvarila je manje TV i filmske uloge, no nikad nije ponovila uspjeh kakav je imala s 'Princom s Bel-Aira'. Ona i suprug Tim vlasnici su New Millennium Studija u Virginiji.

Ross Bagley koji je glumio malog Nickyja danas ima 25 godina. Diplomirao je film i televiziju, a zanimljivo je da je u filmu 'Independence Day' imao ulogu sina djevojke glavnog lika koji je glumio Will Smith. Ostvario je uloge u filmovima i serijama poput 'Profiler', 'Providence', 'The Wild Thornberrys' i dr.