SJEĆATE LI JE SE?

Gdje je i što danas radi Nensi Blažević

29.05.2014 u 11:27

Nensi Blažević

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo 24sata

Bionic
Reading

Nekadašnja HTV-ova novinarka Nensi Blažević posljednje tri godine predaje na studiju novinarstva na Veleučilištu VERN, a u razgovoru za tportal otkriva nedostaje li joj novinarstvo te razmišlja li o povratku na TV ekrane

Otkako je 2008. dala otkaz na HTV-u gdje kojem je provela 14 godina, Nensi Blažević godinu je dana radila na 24 sata TV, a potom joj je karijera otišla u sasvim drugom smjeru. Od 2011., predaje na Veleučilištu VERN, gdje je nositeljica kolegija Teorija medija te asistentica na kolegiju Uvod u novinarstvo. Trenutačno priprema doktorat na temu 'Mediji i djeca'. U razgovoru za tportal Nensi ne krije koliko uživa u poslu predavačice. Iako su je, kako kaže, nakon odlaska iz medija vrbovale neke televizijske kuće,  odluka za promjenom karijere bila je jača. Manji je stres, kaže, na Fakultetu, nego u medijima, ali odgovornost je jednaka.


'Ništa manje nije odgovoran posao nego onaj na televiziji. Riječ je o mladim ljudima koji će izaći na tržište rada i svaka vaša riječ na neki način njima je uputa za dalje u profesionalnom smislu. Voljela bih da mojim studentima bude bolje na tržištu rada nego što je to novinarima danas. Od srca im to želim iako u ovom trenutku ne vidim to neko svjetlo. Vrlo je teško razdoblje za novinare', kaže bivša novinarka.

Na pitanje bi li se vratila u medije, odgovara kako o tome uopće ne razmišlja. Godi joj i činjenica što ima puno više vremena za obitelj. 'Imam puno više vremena. Kada ste u znanosti, to je naporan i mukotrpan rad, jer morate pisati radove, pripremati predavanja, biti aktualni, no ipak tim vremenom raspolažete sami. Ne moram 24 sata živjeti u tome kao što sam živjela u novinarstvu', objašnjava Nensi koja kroz osmijeh odgovara na pitanje kako se slaže sa studentima te je li stroga.

'To biste morali pitati njih, ali da ne ispadnem neskromna… studenti su me ocijenili odličnim ocjenama', zaključuje ponosno.