FESTIVAL OKUSA

Gala večera s vrhunskim kuharima

27.03.2014 u 14:22

  • +2

Započeo Festival okusa

Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Bionic
Reading

Jela iskusnih kulinarskih imena popratit će najbolja domaća vina i pjenušci Mionetto, a za profinjenu atmosferu pobrinut će se vrhunski glazbenici

 Festival okusa otvorit će vrata u velikom stilu, s ekstravagantnom večerom na kojoj će kuhati najveći kuhari regije. Svoje kulinarske specijalitete večeras će tako u hotelu Westin predstaviti Tomislav Hruban, Denis Zembo, Jeffrey Vella, Janez Bratovž i Benjamin Launayu. Za široki izbor vrhunskih vina zadužen je Karlo Gjurasek, sommelier i vlasnik zagrebačkog bistroa Karlo.

Jela iskusnih kulinarskih imena popratit će najbolja domaća vina i pjenušci Mionetto, a za profinjenu atmosferu pobrinut će se vrhunski glazbenici. Ekstravagantna večera ima humanitaran karakter. Naime, prikupljat će se sredstva za male anđele u bolnici za kronične bolesti dječje dobi u Gornjoj Bistri. Usto, dio prihoda od ulaznica također će biti proslijeđen na istu adresu.

Festival okusa koji u Hrvatskoj traje od 10. do 24. rujna te od 24. rujna do 8. listopada u Sloveniji, najveće je kulinarsko događanje u regiji. Budući da im je cilj prikazati kako gastro užici nisu vezani isključivo uz visoke cijene i skupa jela, građanima nude festivalske ulaznice za 60 kuna, a koje vrijede za dvije osobe.

Svi gurmani moći će uživati u preko 300 restorana i ugostiteljskih objekata diljem regije te iskušati razne okuse i upoznati nove kulture. Lokacije Festivala okusa velikim dijelom čine objekti iz mreže Restaurant Club, ali i druge pridružene lokacije.

Bilo da se radi o elitnom restoranu nagrađivanom Michelinovim zvjezdicama, hotelu ili običnoj zalogajnici pokraj ceste, svatko će moći naći nešto za sebe, za što će se pobrinuti vješti i domišljati kuhari. U današnje vrijeme, u kojem užurbani način života ne dopušta česte odlaske u restorane ili obiteljska okupljanja za stolom osim blagdanima ili u rijetkim prilikama, mnogi su zaboravili istinski uživati. Upravo je njima posvećen ovaj Festival okusa kako bi ponovno, makar nakratko, zakoračili u tajanstveni svijet prepun tradicije mirisa i okusa.