SJAJNA I ZDRAVA

Frizer Victorije Beckham otkrio tajne njezine njegovane kose

06.10.2020 u 09:56

Bionic
Reading

Victoria Beckham, uspješna dizajnerica i nekadašnja članica Spice Girls može se pohvaliti blistavom smeđom kosom koju obično nosi stiliziranu u blagim valovima ili podignutu

Iako je u prošlosti eksperimentirala s izgledom, pa je imala nekoliko izleta u plavuše, a neko je vrijeme nosila kratku kosu, zaštitni znak britanske ikone stila je smeđa boja kose s posvijetljenim pramenovima.

Iako je kao članicu Spice Girls pamtimo s prepoznatljivim strogom bobom, danas radije bira mekše stilove frizure duljine ispod ramena ili dugi bob.

Kakvu god frizuru da nosi, Victoria svoju kosu redovito njeguje preparatima kako bi bila sjajna i zdrava.

Njezin je frizer Jason Collier otkrio u čemu je tajna njezine blistave kose, a to je dobro poznata tvar u beauty industriji pod nazivom kolagen.

Victoria Beckham Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Znamo ga u kontekstu proizvoda za njegu kože i krema protiv starenja. Treba naglasiti i da kolagen dolazi u različitim varijantama pa se npr. naša koža pretežno sastoji od kolagena tipa I.

Frizer Victorije Beckham kaže kako je kolagen jako bitan i za zdravlje kose.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Love my VVB tee! xx vb

Objavu dijeli Victoria Beckham (@victoriabeckham)

Kolagen može utjecati i na smanjenje broja sijedih vlasi u našoj kosi, a kolagenski tretmani pomažu jačanju kose. Naime, keratinu je za stvaranje potrebno je između ostalog nekoliko aminokiselina koje sadrži kolagen. Što se više stvara kolagena, nastaje i više keratina. Osim toga, kolagen ima blagotvoran utjecaj na zdravlje kose i općenito vlasišta.