LOPUD 1483

[FOTO] Zavirite iza zidina bivšeg franjevačkog samostana i pogledajte u kakvom luksuzu uživaju Beckhamovi

12.07.2022 u 17:15

Bionic
Reading

Iza vrata nekadašnjih samostanskih zidina na bajkovitom Lopudu nalazi se kompleks u kojem, oni koji si to mogu priuštiti, uživaju u nevjerojatnom luksuzu, za kojeg je zaslužna barunica Francesca von Thyssen, danas nadvojvotkinja Francesca od Austrije i supruga Karla von Habsburga. U tom luksuzu ovih dana uživaju i David i Victoria Beckham s kćerkom Harper Seven

Još je prije godinu dana za magazin Tatler barunica Francesca von Thyssen otvorila vrata samostanskih zidina na bajkovitom Lopudu i pokazala u kakvom luksuzu, oni koji ga posjete, mogu uživati. Bila je to jedna od boljih promocija hrvatskog turizma, a koja je, očito, zapela za oko i bračnom paru Beckham, koji ovih dana odmaraju u Hrvatskoj i to baš u luksuznom kompleksu 'Lopud 1483'.

Ljubav barunice i Dubrovnika rodila se za njezinog prvog susreta s gradom, u svibnju 1992.. Unatoč uništenim građevinama i činjenici da je zbog rata sve bilo opustošeno, odlučila je vratiti mu stari sjaj pa sve od tada radi na obnovi tog renesansnog blaga u crkvama, koje su, kako znamo, bile izravna meta agresora.

STIGLE SU I FOTOGRAFIJE

[FOTO] David i Victoria Beckham uživaju u ljepotama Hrvatske i odmaraju u bivšem franjevačkom samostanu

Pogledaj galeriju

I zapravo da nije bilo te njezine opčinjenosti samostanima, gdje se sprijateljila s redovnicima, vjerojatno ne bi ni upoznala oca Pija Marija koji ju je brodom odveo na otok Lopud i tamo joj pokazao razrušeni samostan Gospe od Špilice iz 15. stoljeća. Da toga nije bilo, danas ne bi bilo ni luksuznog kompleksa u kojem uživaju oni 'dubljeg džepa'.

'Zaljubila sam se u samostan, ali i sami otok na prvi pogled. Za divno čudo, sačuvalo se puno toga, pa čak i dio izvornog gipsa iz 16. stoljeća, a pazila sam da zadržim što je više moguće kako se ne bi izgubilo na autentičnosti', izjavila je barunica za magazin Tatler, koja je u međuvremenu obnovila i restaurirala samostan, a potom ga i preuredila.

Preuređene su i same zidine koje ga okružuju, a na savjet prijatelja arhiteka Franka Gehryja, Francesca se odlučila na restauraciju tog povijesnog dragulja koja je potrajala gotovo 20 godina.

Ovaj luksuzni kompleks, koji možete zakupiti i u potpunosti, prostire se na 5000 četvornih metara, a osim samostana i tvrđave, uključuje i prekrasne vrtove, dok se unutar njega nalazi pet luksuznih apartmana nastalih iz 13 originalnih ćelija franjevaca, kao i jedna od najboljih svjetskih privatnih umjetničkih zbirki.

Svaki od apartmana ima drvene podove i stropove, kao i čaroban pogled, ovisno koji odaberete, na more ili vrt, a opremljeni su i jedinstvenom kombinacijom renesansnog namještaja iz Thyssen-Bornemisza kolekcije.

U koktelima možete uživati, gledajući zalazak sunca kako pada na Lopud i Elafitske otoke i sa vrha tvrđave gdje se nalazi Sunset Terrace, a ukoliko uživate u wellnessu, ponuda je bogata i za to. Istaknimo između ostalog i Sveti vrt s devet postaja namijenjenih za meditaciju.