Kamo na izlet?

[FOTO] Zimska čarolija Austrije: Pogledajte prizore koji kao da su ispali iz bajke

Bionic
Reading

Kamo pobjeći na vikend ili zimovati? Imamo nekoliko prijedloga i ponuda koji će zadovoljiti i odrasle i djecu. No kako biste lakše odlučili, ilustrirali smo ih galerijama krajolika u kojima su smješteni. Uživajte u austrijskoj prirodi

Pronaći svoj mir, upravo to svatko od nas želi na godišnjem odmoru. Zato je vrlo važno paziti pri odabiru lokacije na kojoj ćete provesti zimovanje ili samo produljeni vikend. Austrija, koja je tek nekoliko sati od Hrvatske, nudi pregršt takvih spokojnih, relaksirajućih oaza koje osim mirom očaravaju i svojim izgledom. Za vas smo izdvojili nekoliko koje će vam zasigurno oduzeti dah.

Tišina, jednostavnost, mir, zvjezdano nebo…

Dolina Vilgraten nalazi se u skrovitim planinama Istočnog Tirola i jedna je od posljednjih gotovo netaknutih dolina alpskog područja. Daleko od buke i gradskog prometa, na svježem zraku i uz obilje prostora za odmor duše, ondje ćete u vrlo kratkom roku naći svoj mir. A kad poželite buku, zaputite se u neku od obližnjih gostionica koje će vam pružiti odličnu hranu i dobru zabavu u društvu prijateljski raspoloženih lokalaca.

Smaragdna voda - savršen izbor za jesen

Površinom od 6,8 kvadratnih kilometara, najveće prirodno jezero u Tirolu kao smaragdnozeleni tepih priljubljuje se uz Achensku dolinu. Achensee, tj. Achensko jezero koje nalikuje fjordu, prosječne temperature vode 19 stupnjeva, dostupno je sa svih strana te je poznato po svojim lijepim kupalištima u Maurachu, Achenkirchu ili Pertisau. Jezero pruža odlične uvjete za jedrenje, surfanje i ronjenje. A mnogo toga možete otkriti i oko jezera: igrati golf, Karwendel-Bergbahn (brdska željeznica Karwendel) može vas odvesti u visine ili možete otići na nostalgično putovanje najstarijom parnom željeznicom (Dampfzahnradbahn) koja je u funkciji.

Najljepše selo u Austriji

Alpbach u Tirolu ne samo da je najljepše selo u Austriji, nego se smatra i selom intelektualaca. A svake jeseni ono na Europskom forumu Alpbach postaje sastajalištem osoba i intelektualaca iz politike, gospodarstva, znanosti i kulture. Zimi se dolina Alpbachtal pretvara u izuzetno raznoliku regiju. Skijanje, daskanje na snijegu, skijaško trčanje, pješačenje po snijegu, sanjkanje, klizanje, paraglajding i skijanje u dubokom snijegu pružaju svakom gostu nezaboravan doživljaj netaknute prirode i izvornosti.

Dječji raj Brandnertal

Sportsko obiteljsko skijalište oko romantičnih planinskih sela Brand i Bürserberg osvaja kvalitetom umjesto kvantitete. U središtu zimske vreve ondje su djeca: za njih je usred mjesta uređen snijegom pokriveni zimski raj i ski lift za vježbanje za male skijaše od četiri godine. Klizalište, pješačenje s bakljama, vožnja kočijama i sanjkama koje vuku psi haskiji - učinit će zimovanje za velike i male nezaboravnim doživljajem.

Lechtal - gdje su noć i dan kao jedno

Lechtal uz granicu s Njemačkom nadaleko je poznat kao prirodni biser u turističkom krajoliku Tirola. Zadivljujuća prirodna kulisa s brojnim malim bočnim dolinama zimi se pretvara u šarmantno skijalište koje nudi raznolike mogućnosti. Staze su noću osvijetljene dnevnim svjetlom te omogućuju čaroliju na sasvim novi način.

Dolina javora u alpskom parku Karwendel

Na nadmorskoj visini od 1200 metara nalazi se čarobna i iznenađujuće ravna planinska dolina, zaštićeno područje doline Rißta. Na cijeloj planinskoj ravnini raspoređeno je oko 2000 javora, starih i do 600 godina. U proljeće prekrivaju dolinu zelenom bojom, ljeti ovo snažno drveće služi pješacima kao izvor hlada, a u jesen pruža impresivan prizor boja: tada se takozvana mala i velika šuma javora pretvaraju u tirolsku verziju Indian Summera.

Više informacija potražite ovdje.

Pogledaj detaljni horoskop

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal