VELIKI HIT

Film 'Igre gladi' vodi po zaradi

02.04.2012 u 10:31

Bionic
Reading

Film 'Igre gladi', o tinejdžerima koji se bore za preživljavanje u deset dana prikazivanja širom svijeta na kino blagajnama zaradio je 365 milijuna dolara i drugi tjedan zaredom je na vrhu američke ljestvice zarade, objavio je Lions Gate Entertainment koji je producirao film

Samo u SAD-u i Kanadi film je zaradio 61,1 milijun dolara od petka do nedjelje, a ankete pokazuju da je 13 posto gledatelja ovog vikenda došlo pogledati film ponovno.

'Igre gladi' prvi su nastavak prema književnoj trilogiji Suzanne Collins, a u glavnoj ulozi je Jennifer Lawrence. Osim nje, u filmu redatelja Garyja Rossa igraju i Elizabeth Banks, Josh Hutcherson, Woody Harleson, Liam Hemsworth, Lenny Kravitz i dr.

Na drugom je mjestu 'Bijes Titana', iza kojeg stoji Warner Bros and Legendary Pictures i koji je u SAD-u i Kanadi zaradio 34,2 milijuna dolara, a u 60 zemalja svijeta pretekao je 'Igre gladi' zaradom od 78 milijuna dolara te je ovaj vikend ukupno zaradio 112,2 milijuna dolara.

Na trećem je mjestu 'Snjeguljica' ('Mirror, Mirror') s Julijom Roberts kao zlom kraljicom i mladom glumicom Lily Collins (23).