VELIKA OČEKIVANJA

Evo zbog čega muškarci osjećaju pritisak u krevetu

29.08.2012 u 07:00

Bionic
Reading

Iako popularna erotska knjiga 'Fifty Shades Of Grey' kod žena budi strast i libido, muškarci zbog nje osjećaju pritisak

Novo istraživanje o planetarno popularnoj knjizi 'Fifty Shades Of Grey' pokazuje da muškarci osjećaju pritisak vezano uz to hoće li zadovoljiti partnericu i dostići muškarca iz knjige, Christiana Greya.

Istraživanje ECigaretteDirect.co.uk kaže da je oko pola od petstotinjak ispitanih muškaraca reklo da im je u spavaćoj sobi teže nakon što su njihove partnerice pročitale knjigu.

Iako je 34 posto muškaraca reklo da im je drago što su se stvari u spavaćoj sobi zahuktale, polovica njih na kraju priznaje da je teško dostizati kriterije iz knjige, a supruge ne popuštaju.

Tako je jedan od ispitanika rekao da je čuo za knjigu te je sam rekao supruzi da je pročita, a sada žali zbog toga jer ne zna hoće li moći udovoljiti njezinim zahtjevima u krevetu.

Huffington Post piše da je i Durex radio istraživanje o utjecaju knjige na seksualni život Britanaca, a pokazalo se da parovi u žaru strasti sve češće koriste vezivanje, točnije svaki četvrti par.

Oko 38 posto ispitanika reklo je da koristi lisice tijekom seksa, a 41 posto priznalo je da voli lupkanje po stražnjici. Osam posto ispitanika otkrilo je da koristi analni čep, a taj se tabu također spominje u knjizi.

'Većina muškaraca osjeća se glavnima u spavaćoj sobi, a kada žena preuzme tu ulogu i predlaže ideje poput analnog čepa, jače polovice osjećaju pritisak', rekao je glasnogovornik ECigaretteDirect za Huffington Post.