NEMINOVNE ETIKETE

Evo zašto žene još uvijek izbjegavaju usputni seks

06.12.2012 u 19:49

Bionic
Reading

Novo istraživanje psihologa pokazalo je da se žene još uvijek susreću s negativnim etiketama kad je u pitanju neobavezan seks

Psiholozi na Sveučilištu Michigan proveli su istraživanje o ženama i neobaveznom seksu. Studija se temeljila na četiri eksperimenta kojima su mjerili stavove prema neobaveznom seksu. Sudionici su prvo morali pročitati dvije kratke priče o tome – u jednoj je muškarac prišao ženi, a u drugoj žena muškarcu. Nakon toga, ispunjavali su upitnik o tome kako percipiraju likove iz priča.

Rezultati se nisu pokazali sjajnima. Žene koje su prihvatile seks bile su okarakterizirane kao 'promiskuitetne, manje inteligentne, ne pretjerano mentalno zdrave, slabije kompetentne i nesigurne', za razliku od muškaraca koji su prihvatili istu ponudu, prenosi online izdanje Cosmopolitana.

U drugom eksperimentu volonteri su se morali složiti ili ne složiti s hipotetskom situacijom koja je uključivala neobavezan seks. Žene se u velikom broju nisu složile jer naprosto nisu htjele da ih se okarakterizira kao 'lake'

Hoće li ikad prestati etiketiranje oko seksualnih sklonosti, zapitali su se voditelji istraživanja i zaključili da je do toga još dug put, premda je već više puta istaknuto da je neobavezan seks koristan i dobar ako se odvija u pravim uvjetima.