ŠUŠKANJE, HRANA...

Evo koji zvukovi izbezumljuju mačke

18.01.2015 u 11:49

Bionic
Reading

Stvar s mačkama i zvukovima prilično je jednostavna - reagiraju na one od kojih imaju koristi ili ih se boje. Donosimo popis nekih od zvukova koji će ‘aktivirati’ mačku

Kako donosi Mačkarica, mačke se vole pretvarati da nas ne čuju, ali istina je da čuju sve što se događa oko njih – jednostavno reagiraju na zvukove od kojih imaju koristi. Čim se otvara vrećica čipsa, mačka trči do nas, uvjerena da je upravo otvorena vrećica mačjih poslastica. Definitivno postoje zvukovi na koje mačke reagiraju, a mi vam donosimo njih nekoliko.

Zatvaranje vrata perilice

Mnoge mačke su fanatici po pitanju rublja i uživaju u košari svježe oprane odjeće. No, neke mačke reagiraju na sam zvuk spuštanja košare na pod. U sekundi su tamo i čovjek se pita imaju li teleportacijske moći.

Čovjek razgovara s drugom mačkom

Neke mačke se ne ustručavaju pokazati svoju ljubomornu stranu. Ako mačka čuje da tepamo drugoj maci, odmah trči želeći svoj dio pažnje. One su poput čupave male djece.

Otvaranje slavine

Polude li vaše mačke kada se kupate ili tuširate? Neke mačke žele biti s nama u kupaonici kada se tuširamo. Mačke znaju sjediti tik do zavjese čekajući da se istuširamo, a kada se kupamo, uporno žele ući u kadu (iako ih većina ipak odustane).

Dolazak kući

Nakon što uđemo u kuću, mačke nas dočekuju ekstatičnog izraza lica, trče do grebalice i grebu sve u šesnaest. Čak prepoznaju zvuk motora našeg automobila!

Premještanje suhe hrane iz vreće

Sigurno ste puno puta doživjeli ovaj fenomen. U trenu su pored vas s izrazima lica kao da nisu jele stoljećima. I tako svaki put.

Ovo je samo dio zvukova na koje će reagirati skoro svaka mačka. Ostatak popisa možete pročitati na stranici Mačkarica