NOVE VRIJEDNOSTI

Evo kakvog muškarca zapravo žene žele

05.10.2011 u 12:15

Bionic
Reading

Tradicionalnu ljubavni romani mogli bi dati dojam da su svim ženama privlačni visoki, plavi i tajanstveni muškarci. Ali realnost je puno manje glamurozna. Idealan je muškarac ovisan o ženi, kućanski tip i ima manje od 180 centimetara

Prosječna žena žudi za ovisnim muškarcem koji je kućanski tip, pomalo romantičan, duhovit je i nije puno viši od nje, tvrdi Daily Mail citirajući rezultate istraživanja agencije OnePoll, koji pokazuju da žene zapravo žele prosječnog muškarca. A on izgleda ovako: ima od 30 do 45 godina, visok je do 177 centimetara, ima tamnu kosu, dobro kuha, stalno je zaposlen, ali njeguje i svoju kreativnu stranu te se vjerojatno u slobodno vrijeme bavi glazbom ili umjetnošću.

Više od polovice ženske populacije u Velikoj Britaniji kaže da idealni muškarac ima između 30 i 45 godina, ali samo 23 posto žena očekuje Gospodina Pravog u njegovim dvadesetim godinama. Osam od deset žena htjelo bi muškarca tamne kose, a samo dva posto odabralo bi crvenokosog. Gotovo 40 posto žena htjelo bi da Gospodin Pravi ima manje od 177 centimetara. Što se tiče profesija, 23 posto žena smatra biznismene poželjnima, a 13 posto bi htjelo da im partner bude umjetnik. Najmanje poželjan je 20-godišnji bankar, riđe kose i visine iznad 180 centimetara.

Unatoč naklonosti prosječnim tipovima, britanska žena još uvijek sanja o uzbudljivoj (iako ne jako originalnoj) prosidbi, a čak ih trećina smatra Eiffelov toranj najromantičnijim mjestom za to važno pitanje. Želite li osvojiti Britanku, puno je važnije kako ćete je zaprositi, a manje kako izgledate, zaključuje Daily Mail.