TAJNO ZNAČENJE

Evo kakve signale britanska kraljica šalje pomoću torbice i prstena

03.03.2017 u 12:23

Bionic
Reading

Kraljevski povjesničar Hugo Vickers medijima je otkrio da britanska kraljica Elizabeta ima vrlo zanimljiv način komunikacije s osobljem i to uz pomoć svoje torbice ili prstena

Poznato je da kraljica godinama nosi torbice britanskog brenda Launer, a one su joj idealan pomoćnik da neprimjetno da znak kada želi promjenu, bez da se uopće obrati kome od svojih zaposlenika.

Vickers je tako već prije nekoliko godina rekao za magazin People da kraljica premješta torbicu iz jedne ruku u drugu kada više ne želi s nekime razgovarati na raznim protokolarnim druženjima ili zabavama.

'Bilo bi vrlo zabrinjavajuće da razgovarate s kraljicom pa primijetite da torbu stavlja u drugu ruku', objasnio je Vickers i dodao kako Njezino Veličanstvo tada zapravo signalizira osoblju da joj pomognu jer više ne želi razgovarati s tom osobom. Objašnjava da zaposlenici to odrađuju vrlo suptilno pa primjerice osobu koja razgovara s kraljicom u tom trenutku predstave nekome drugome, a nju oslobode sugovornika.

Torbica joj služi za još jedan signal odnosno njome daje na znanje da želi ići kući na svečanim večerama. Ako kraljica torbicu stavi na stol, piše The Telegraph, podređeni znaju da je umorna i spremna za polazak. Zanimljivo je da osoblje zna kako kraljica želi krenuti za pet minuta od trenutka kada torbicu stavi na stol.

U slučaju da tijekom večere torbicu spusti na pod, to pak znači da  ne uživa u razgovoru i želi da ju dvorsko osoblje spasi.

Ipak, najdramatičniji znak kraljica koja Britanijom vlada već 60 godina daje prstenom. U slučaju da ga zarotira u razgovoru s nekom osobom, osoblje ju iz njoj dosadne konverzacije mora izbaviti istog trena.