korisni savjeti

Evo kako zaustaviti širenje virusa i skratiti trajanje bolesti!

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Do sada smo naučili da su temeljito pranje ruku, socijalna distanca i nošenje maski u zatvorenom prostoru, presudni za širenje virusa

No, postoji još preporuka i aktivnosti koje se manje spominju, ali nisu zanemarive!

Ako ste zaraženi, također je potrebno pratiti savjete za sprječavanje širenja virusa u kućanstvu, a u konačnici i na širu okolinu.

Živite li u zajednici, bitno je pripaziti na sljedeće:

Nakon boravka u pojedinim prostorijama, prebrišite površine koje ste dodirivali. U kupaonici i u kuhinji dezinficirajte slavine, kvake na vratima, hvatišta na kupaonskim/kuhinjskim ormarićima. Ne zaboravite očistiti wc školjku i vodokotlić.

Ako morate biti u blizini drugih, nosite masku preko usta i nosa.

Često perite ruke.

Kašljite i kišite u maramicu ili jednokratni rupčić koji potom odlažite u kantu za smeće.

Ne dijelite osobne i uporabne predmete, poput posuđa, ručnika ili posteljine. Pazite da se odjeća i posteljina dobro operu.

Također biste trebali ograničiti kontakt s kućnim ljubimcima.

Za prevenciju, kao i smanjivanje broja virusa u okolini, obratite pozornost i na ove savjete:

Često provjetravajte prostorije u kojima boravite i pokušajte što više boraviti na svježem zraku.

Izbjegavajte dodirivati lice rukama, neovisno o tome jeste li ih neposredno prije oprali. Virusi se najlakše šire ako dođu u kontakt sa sluznicom (nos, usta, oči).

Ako sapun i voda nisu dostupni, upotrijebite sredstvo za dezinfekciju ruku koje sadrži najmanje 60% alkohola.

Svakodnevno pratite svoje zdravlje

Budite oprezni! Pripazite na temperaturu, kašalj i otežano disanje. Temperaturu nikada nemojte mjeriti neposredno nakon fizičke aktivnosti. Pričekajte 30 minuta prije mjerenja.

Održavajte zdravlje sluznice

Vodite računa o higijeni i vlažnosti sluznice nosa i usne šupljine.

Osim prozračivanja prostorije, važno je u organizam unositi puno tekućine, posebice u zimskim mjesecima dok je u upotrebi centralno grijanje koje isušuje zrak. Također, povremeno provodite inhalaciju vrućom parom, a za higijenu nosa koristite fiziološku otopinu u kapima ili spreju. Potom ispušite nos i ponavljajte postupak prema potrebi.

Za usnu šupljinu isprobajte ViruProtect sprej za usta koji služi za prevenciju i suzbijanje virusa.

ViruProtect je sprej za usta služi kao preventivna mjera za inaktiviranje virusa koje udahnemo, smanjuje trajanje prehlade i smanjuje mogućnost zaraze. Preporuka je koristiti ga u prostorima gdje je velika cirkulacija ljudi (javni prijevozi, dućani, sastanci, obiteljska okupljanja itd).

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

ViruProtect je inovativni sprej za usta koji sadrži glicerol i prirodni enzim tripsin za oblaganje sluznice koji inaktivira različite viruse gripe i prehlade. Može smanjiti broj virusa prehlade za više od 90%.

Također može smanjiti trajanje prehlade za do 3 dana.

ViruProtect sprej ima ugodan okus mentola i dolazi u praktičnom pakiranju koje stane u svaku torbicu ili džep, pa se može koristiti odmah iza rizične situacije, ali i kao osvježivač daha.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!