STIL ZLATA VRIJEDAN

Evo kako se odjećom možete istaknuti i izbjeći da izgledate kao sve druge oko vas

13.07.2018 u 06:50

Bionic
Reading

Ako ne želite izgledati kao i svaka druga osoba na ovom svijetu, predlažemo da promislite o načinu odabira odjeće i napravite malu, ali značajnu promjenu koja će vam pomoći da se istaknete u masi i zaradite komplimente po pitanju stila. Ponekad male stvari čine razliku, pa smo vođeni tim razmišljanjem izdvojili pet pravila kojih se jednostavno pridržavati i čine drastičnu razliku po pitanju modne estetike

Miješajte printove

Printovi ne moraju nužno biti dozirani da bi stajling bio savršeno stiliziran. Odaberete li bluzu na točkice, tko je rekao da hlače ne mogu biti prugastog ili gingham uzorka ili pak cvjetnog? Ne samo da na taj način stajling poprima originalan štih, već ste tako osigurali da se nitko drugi neće pojaviti u istoj odjevnoj kombinaciji. Svatko ima drugačiji osjećaj za modu pa je i logično da će na svoj način kombinirati printove, što je samo još jedan način da odjećom pokažete svoju osobnost.

  • +32
Kašmirski uzorak opaka je konkurencija točkicama i prugicama Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Tragajte za vintage komadima

Trenutno vlada opća pomama za retro komadima, počevši od mačkastih sunčanih naočala pa sve do natikača na petu i cipela s blok-petom. Ako imate mamu ili baku koje čuvaju odjeću iz mladosti ili ste i sami poput zamorca spremili svoju staru odjeću za bolje dane, sad je vrijeme da ju ponovno prošećete špicom. Vintage komadi imaju dušu i odlična su nadopuna bilo kojem stajlingu, pogotovo komadi poput maminih traperica, sunčanih naočala, torbe ili remena koje možete reciklirati iz dana u dan. U Hrvatskoj ima sve više second hand trgovina u kojima se mogu pronaći kvalitetni vintage komadi, samo ako ste dovoljno uporni.

Investirajte u statement modne dodatke

Ključ svega je u detaljima i to uvijek imajte na umu. I najobičnije traperice i bijela majica mogu izgledati 'svjetski' ako ih začinite pravom torbom, efektnim cipelama, statement nakitom ili primjerice zanimljivom maramom. Efektni modni dodaci učinit će vas drugačijima i zanimljivijima.

  • +124
Pletene torbe od slame, rafije, ratana i tekstila Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Dobra krojačica je zlata vrijedna

Sve svjetske zvijezde i stilisti imaju svoju krojačicu kojoj vjeruju jer ponekad nije dovoljno samo kupiti odjeću koja idealno izgleda na lutki. Odjeća je krojena prema određenim standardima, a svatko od nas ima drugačiju figuru, šire bokove ili duže noge, stoga je jako važno da krojačica napravi sitne popravke kako bi vam savršeno pristajala.

Kombinirajte dizajnerske i high street komade

Jedan od najmudrijih trikova kojima se koriste trendseterice i modne blogerice je 'miksanje' dizajnerskih s pristupačnim high street komadima. Investirajte u kvalitetne cipele i torbe, a brzo mijenjajuće trendove koji će biti popularni tek nekoliko mjeseci potražite u dućanima ulične mode. Ne samo da je to veliko olakšanje za vaš novčanik, već nudi mogućnost kreiranja osebujnih modnih kombinacija koje neće proći neprimijećeno.

  • +4
Cipele s mini punom petom vraćaju se na velika vrata Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije