SVE JE IZNENADILA

Emma Thompson u Buckinghamsku palaču stigla u kultnim tenisicama koje svi obožavaju

08.11.2018 u 11:40

Bionic
Reading

Britanskoj glumici Emmi Thompson Buckinghamska palača ove je srijede odlučila dodijeliti titulu dame, a njezin odabir obuće za ovu posebnu prigodu mnoge je iznenadio

Titulu dame (dama), koja je ženski ekvivalent tituli sir, slavnoj britanskoj glumici dodijelio je princ William u ime kraljice Elizabete, a na svečanu dodjelu Emma Thompson stigla je u društvu supruga Grega Wisea i djece – kćeri Gaie i sina Tindyja Agabe Wisea.

Ono što je mnoge iznenadilo jest glumičin odabir obuće za ovu posebnu prigodu. Uz mornarski plavo odijelo s crnim detaljima, kojeg potpisuje britanska dizajnerica Stella McCartney, 59- godišnja glumica nosila je posebnu verziju kultnih Adidasovih tenisica Stan Smith.

Emma Thompson Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Riječ je o modelu koji je rezultat suradnje njemačkog sportskog diva i dizajnerice Stelle McCartney koji je prošlog mjeseca pušten u prodaju po cijeni od 2 tisuće kuna. Danas u potpunosti rasprodane, bijele tenisice Stans Smith s potpisom Stelle McCartney stvorene su od materijala veganske kože koja se proizvodi od sintetike.

Uz njih, Emma je na mornarski plavom blejzeru dvorednog kopčanja znakovito istaknula bedž pokreta Fawcett koji se bori za jednake plaće žena i muškaraca, te detalj crvenog maka ususret Nedjelji sjećanja (Remembrance Sunday) koja se u Velikoj Britaniji obilježava u znak sjećanja na sve žrtve dva svjetska rata i kasnijih sukoba.

Netipičan odabir obuće i kršenje kodeksa odijevanja britanskoj glumici nije nimalo stran. Godine 2014. na dodjeli nagrada Zlatni globusi, Thompson je na pozornicu stigla s martinijem u ruci, a tijekom prezentiranja nagrade odlučila je skinuti štikle da bi ostatak večeri provela bosonoga.