'THE BODY'

Elle Macpherson otkrila tajnu mladolikog izgleda: Njezina metoda mnoge će iznenaditi

22.01.2019 u 17:05

Bionic
Reading

Australski supermodel Elle Macpherson još uvijek izgleda jednako zanosno kao i 80-ih kada je žarila i palila na modnoj sceni. Ova lijepa Australka kojoj je utjecajni magazin Time potkraj 80-ih nadjenuo nadimak 'The Body' (tijelo) sada je odlučila otkriti svoju iznenađujuću tajnu mladolikog izgleda

U intervjuu za lifestyle portal Mind Body Green, 54- godišnja Australka otkrila je kako doručak često konzumira kasnije, osobito kada je dan prije večerala u kasnim noćnim satima. Ovim trikom Elle pokušava prolongirati period između posljednjeg i prvog sljedećeg obroka.

Ova metoda povremenog posta tijelu omogućuje bolje probavljanje hrane i potreban odmor, a upravo navedena metoda koju vjerno prakticira slavna Australka jedna je od popularnijih jer pozitivno utječe na zdravlje, od povećanja energije, uravnoteženog šećetra u krvi do smanjenja upala.

  • +16
Elle MacPherson Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Prema istraživanju medicinske škole sveučilišta Harvard povremeni post, ako se uradi u pravo vrijeme i ako je sastavni dio zdravog načina prehrane, je realan, održiv i učinkovit pristup u mršavljenju i prevenciji dijabetesa.

Sudeći prema riječima slavne Elle Macpherson, ovaj proces je nevjerojatno djelotvoran i ne samo zbog činjenice da probavi dajete potreban odmor.

'Mnogi ljudi će reći kako je doručak najvažniji obrok u danu i ja se potpuno slažem s tom tvrdnjom, no glavno je pitanje u koje ćete ga vrijeme konzumirati. Jedna od najvažnijih stvari za mene je osiguravanje potrebnog odmora probavi', ističe Elle.

'Doručkujem kasnije tijekom dana, pogotovo u situacijama kada sam noć prije kasnije večerala', priznaje Elle dodavši kako jutro redovito započinje s čašom tople vode i limuna koja ju ne sprječava u prakticiranju povremenog posta, a i ova metoda koju svakodnevno prakticira dobila je zeleno svjetlo od strane stručnjaka.

  • +5
Elle Macpherson Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Konzumiranje tople vode i limuna osnažuje imunološki sustav, osigurava uravnoteženu razinu pH-a, čisti kožu, pomaže u reguliranju probave i pomaže u obuzdavanju žudnje za kojom može patiti netko tko prakticira povremeni post između obroka.

U misiji održavanja besprijekorne figure, Elle svakodnevno konzumira zdravi sok koji, kako sama kaže, mnogima može izgledati 'pomalo ludo'.

Navedeni sok koji sama priprema sastoji se od celera, kelja, limuna, pola jabuke, brokule, klica, češnjaka, đumbira, kurkume, peršina, cilantra, krastavaca i kikirikija, a ovoj zdravoj mješavini Elle redovito dodaje dvije žlice praha kao dodatka prehrani koji je stvorila u suradnji s kompanijom WelleCo.

Osim toga, kako je otkrila u razgovoru s Mind Body Greenom, svaki dan konzumira dvije do tri litre vode dok se njezina prehrana sastoji od povrća, ribe, jaja, sira s orasima, tahinija, tjestenine od povrća i čokoladnog shakea od vode, sjemenki konoplje i proteinskog praha.

  • +8
Elle MacPherson na Bahamima Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Krajem prošle godine Elle je otkrila kako je veću pažnju počela posvećivati načinu prehrane nakon zdravstvenih tegoba u 49. godini zbog kojih se odlučila sastati s nutricionisticom.

'Tada sam joj rekla kako se ne osjećam kao ja, da moja razina energije više nije ista, moja koža je suha i nešto nije dobro', objasnila je Elle dodajući kako je nutricionistica utvrdila kako ima neuravnotežen pH kao rezultat stresa, čestih putovanja i kaotičnog rasporeda.

Elle Macpherson i njezine ljubavi Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Promijenivši način prehrane i zakoračivši u peto desetljeće života, Elle je priznala kako se danas osjeća bolje nego ikad. Prošlog rujna u razgovoru za The Herald Sun priznala je kako se ne boji starenja.

'Volim biti 54- godišnjakinja. Snažna sam, imam dva nevjerojatna sina i puno sam toga naučila na svom putu i jako samzahvalna na činjenici što sam ovako zdrava i sretna', priznala je.