BEZVREMENSKI KLASIK

Elegantni komad odjeće koji je popularizirala Coco Chanel lijepa Kate Middleton godinama čuva u svom ormaru, a za ovu prigodu ga je ponovno odjenula

06.02.2021 u 13:45

Bionic
Reading

Poznata Chanelova jaknica od tvida, otkad se pojavila davne 1925. godine, osvojila je srca mnogih fashionistica te je nezaobilazan dio svake Chanelove kolekcije, a danas se može pronaći i u lancima ulične mode po daleko pristupačnijim cijenama. Ovaj vječni komad odjeće obožava i Kate Middleton, koja se godinama oslanja na njegovu pomoć kada želi postići poslovnu eleganciju

Bezvremenska jaknica od tvida izbor je kojim nikada nećete pogriješiti, s obzirom na to da dozvoljava kombiniranje s raznim stilovima odjeće. Ovaj klasičan komad spoj je ženstvenosti i sofisticiranosti, a njegovu popularnost možemo zahvaliti neponovljivoj Coco Chanel koja ga je predstavila svijetu 1925. godine.

Ova modna revolucionarka željela je prikazati žene izvan tadašnjih konzervativnih okvira te je inspirirana muškim sakoima odlučila kreirati jedan od njih za dame. Nakon kostima od džerseja, koji se tada koristio isključivo za proizvodnju muškog donjeg rublja, Coco Chanel je osmislila slavni sako od tvida koji je sve do danas nezaobilazni dio Chanelovih kolekcija.

  • +7
Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Jaknicu od tvida nalik vesti zavoljele su mnoge poznate dame, a posebno plemkinje, uključujući i Kate Middleton koja posjeduje nekoliko različitih modela. Njena omiljena jakna od tvida je ona u kraljevsko plavoj boji s potpisom dizajnerice Rebecce Taylor koju je britanska vojvotkinja prije nekoliko godina platila oko 2.830 kuna.

Zadnji put Kate je ovaj modni klasik nosila u kombinaciji s pripadajućom suknjom od tvida, u veljači 2017. godine, tijekom posjeta humanitarnoj kući Ronald McDonald House Evelina u Londonu, a povodom nedavnog video poziva s nastavnicima vojvotkinja je ponovno posegnula za ovim bezvremenskim modnim klasikom.

Kate u videu nosi istu plavu jaknicu od tvida koja joj stoji besprijekorno. Kosu je ovog puta svezala u rep, obzirom da trenutno nema pomoć svog glam tima. Inače, Kate i princ William zbog aktualne pandemije već godinu dana borave s djecom u svojoj kući na selu Anmer Hall u Norfolku.

Lijepa vojvotkinja rado nosi odjevne komade od tvida, a u svom ormaru ima i gotovo identičan model u plavoj boji s ušivenim cvjetovima na ovratniku koji nosi od 2012. godine.